ILOMBE MBOYO
ILOMBE MBOYO

Tegenstander in cijfers: Standard Luik

Morgenavond om 21u speelt KVK in eigen huis tegen Standard Luik. In aanloop naar deze wedstrijd blikken we vooruit aan de hand van enkele cijfers over onze tegenstander.

15/12/2020
ILOMBE MBOYO
ILOMBE MBOYO

Scorende verdedigers

Standard staat momenteel op plaats acht in het klassement met 25 punten, vijf meer dan KVK.

De Rouges maakten dit seizoen 20 doelpunten, eentje minder dan onze Kerels. Al slikten ze acht doelpunten minder (16) dan KVK (24). De topschutter bij Standard is Balikwisha met drie doelpunten.

Standard Luik scoorde dit seizoen al vijf keer via een verdediger, meer dan iedere andere ploeg in de Jupiler Pro League (Beerschot en Antwerp ook 5), terwijl KV Kortrijk dit seizoen al vijf doelpunten van verdedigers incasseerde, meer dan iedere andere ploeg (Eupen ook 5).

Met 4 op 15 won Standard geen van de laatste vijf wedstrijden in de Jupiler Pro League. Afgelopen weekend verloor het nog met 2-1 op het veld van KAA Gent.

In de heenwedstrijd op Sclessin in september verloor Kortrijk met het kleinste verschil: 2-1. Al won KVK in zijn laatste thuiswedstrijd tegen Standard in januari met 3-1. De Sart en Moffi zorgden voor de Kortrijkse goals.

KV Kortrijk verloor slechts één van de laatste zeven thuisduels met Standard in de Jupiler Pro League: een 0-2-nederlaag in november 2018. Vijf van die zeven wedstrijden kon KVK winnen. Al verloren de Kerels verloren vijf van de laatste zeven wedstrijden tegen Standard Luik in de Jupiler Pro League.

Om jezelf op te warmen voor morgenavond, kan je nog eens genieten van de 2-1-overwinning uit 2017 dankzij het late doelpunt van Perbet.