Stakvk081
Stakvk081

Tegenstander in cijfers: Standard

Zaterdagavond trekken onze Kerels naar Luik voor het duel tegen Standard. In aanloop naar deze wedstrijd blikken we vooruit aan de hand van enkele cijfers over onze tegenstander.

29/10/2021
Stakvk081
Stakvk081

Naar Sclessin

Standard staat momenteel op de dertiende plaats met vijftien punten. Dat zijn drie punten minder dan onze Kerels. Sinds de overgang van Luka Elsner heeft Standard nog niet gewonnen: 2-2-gelijkspel tegen OHL en 1-1 op het veld van Cercle. Al won Standard wel in de Beker tegen Moeskroen met 0-1.

De topschutter bij Standard is Dragus met drie doelpunten. De Roemeen scoorde twee doelpunten in zijn laatste drie wedstrijden. In de competitie wacht alleen Beerschot (14) op dit moment al meer wedstrijden op een zege dan Standard (5 duels, net als Cercle Brugge).

Het laatste duel op Sclessin eindigde op 2-1 voor Standard. Het won bovendien de laatste vier confrontaties in Luik. Al kwam KV Kortrijk in elk van de laatste zeven uitwedstrijden tegen Standard tot scoren. Van de 32 duels in Luik won Kortrijk slechts vier keer.

De laatste zege van KVK op Sclessin dateert van februari 2017. Toen wonnen onze Kerels met 0-3 na goals van Chevalier en Saadi.

“Standard wordt een moeilijke trip, maar we zijn gewapend,” zei Karim Belhocine tijdens de persbabbel. “De drie punten die we daar kunnen halen, zouden zeer belangrijk zijn voor de rest van de competitie.”

Wat is jouw pronostiek? Laat het hieronder weten!