PRM KVKSTVV012
PRM KVKSTVV012

Tegenstander in cijfers: STVV

Zaterdagavond om 18u45 speelt KV Kortrijk op het kunstgrasveld van Sint-Truiden. In aanloop van deze achtste competitiewedstrijd blikken we vooruit aan de hand van enkele cijfers over onze tegenstander.

01/10/2020
PRM KVKSTVV012
PRM KVKSTVV012

5 op 21

Met 5 op 21 staat Sint-Truiden op de zestiende plaats in het klassement. Het telt twee punten meer dan Waasland-Beveren, het nummer zeventien in de stand. In zeven competitiewedstrijden slikten de Kanaries dertien doelpunten. Enkel Zulte Waregem (16) en Waasland-Beveren (21) incasseerden meer tegendoelpunten. De topschutters bij Sint-Truiden zijn de Zuid-Koreaan Lee Seung-Woo en de Japanner Suzuki met elk twee doelpunten.

STVV kon slechts één competitiewedstrijd winnen. Op de openingsspeeldag won het met 2-1 van KAA Gent. Sindsdien kon STVV niet meer winnen. De Truienaars verloren bovendien hun laatste drie wedstrijden. Vorig weekend verloor STVV nog met 2-0 op het veld van KV Mechelen na twee doelpunten van Aster Vranckx. Met een thuiswedstrijd tegen onze Kerels zullen ze die negatieve reeks willen ombuigen.

PRM KVKSTVV008
PRM KVKSTVV008

Onderlinge duels

Begin dit jaar trok KVK voor de laatste keer richting Stayen. Het verloor toen met 2-0. De laatste keer dat KVK een competitiewedstrijd won op het kunstgrasveld van STVV, dateert van februari 2018. Onze Kerels versloegen de Kanaries met 0-2 na twee doelpunten van Jeremy Perbet. Van de laatste vijf onderlinge duels op Stayen wonnen beide ploegen elk twee keer.

KVK heeft in zijn laatste zes uitwedstrijden telkens de netten laten trillen. Dit seizoen zijn de Kerels de vijfde beste uitploeg met 6 op 9. Eindigen doen we met een mooie statistiek. Christophe Lepoint kan tegen STVV zijn 300ste wedstrijd in de Jupiler Pro League spelen.