AKV2622 (1)
AKV2622 (1)

Tegenstander in cijfers: RSC Anderlecht

Zondagmiddag trekt KVK naar het Lotto Park voor het duel tegen RSC Anderlecht. In aanloop naar deze wedstrijd blikken we vooruit aan de hand van enkele cijfers over onze tegenstander.

20/11/2021
AKV2622 (1)
AKV2622 (1)

Strijd voor PO2

Anderlecht staat momenteel achtste in de stand, Kortrijk negende. Het wordt dus een spannend duel voor een plek in die top 8. In de laatste vijf wedstrijden pakte Paars-Wit zes punten. Het verloor zijn laatste wedstrijd op het veld van Antwerp met 2-0.

De topschutter bij RSC Anderlecht is de Nederlander Zirkzee met 6 doelpunten. Nadien volgt Benito Raman, ex-Kortrijk, met vier doelpunten. Linksachter Sergio Gómez was direct betrokken bij 35% van de doelpunten van RSC Anderlecht dit seizoen, dat is het hoogste percentage van alle verdedigers in 1A.

Paars-Wit vond al 27 keer de weg naar doel. Enkel leider Union (33) en Genk (28) wisten meer te scoren. Al kreeg Anderlecht al 20 goals tegen, dat zijn er vier meer dan KVK.

De laatste wedstrijd in het Lotto Park, vorig seizoen in februari, won KVK met 0-2 na doelpunten van Sainsbury en Gano. Het seizoen voordien bleef het 0-0. KVK verloor dus zijn twee laatste duels niet in het Lotto Park.

Bovendien verloor RSC Anderlecht twee van de laatste vier duels met KV Kortrijk in de competitie. Het kwam ook niet tot scoren in de laatste twee thuisduels met onze Kerels, maar bleef voor het laatst zonder treffer in drie opeenvolgende thuiswedstrijden tegen een specifieke tegenstander in oktober 1988-december 1990.

Zondag keert onze coach Karim Belhocine terug naar Anderlecht waar hij twee seizoenen werkte, als assistent-coach en als coach.