KVK AND 61
KVK AND 61

Tegenstander in cijfers: RSC Anderlecht

Vrijdagavond om 20u45 speelt KV Kortrijk in eigen huis tegen RSC Anderlecht. In aanloop van deze wedstrijd blikken we vooruit aan de hand van enkele cijfers over onze tegenstander.

22/10/2020
KVK AND 61
KVK AND 61

14 op 27

Met 14 op 27 telt RSC Anderlecht evenveel punten als KVK. De Kerels en Anderlecht staan dus op een gedeelde achtste plaats. Het wordt dus een rechtstreeks duel voor een plek in die top acht.

Anderlecht slikte in negen wedstrijden veertien doelpunten. Dat zijn er vier meer dan KV Kortrijk, maar het scoorde wel zes keer meer (17). De topschutter bij RSC Anderlecht is de Zuid-Afrikaanse huurling Percy Tau, vorig seizoen nog bij Club Brugge, met drie doelpunten.

Het is al vier wedstrijden geleden dat RSC Anderlecht nog eens kon winnen. Op de vorige speeldag kwam het niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen promovendus OH Leuven. Op verplaatsing Anderlecht dit seizoen nog maar één keer. Halfweg september won het met 2-4 op het veld van Waasland-Beveren. Met 5 op 12 is Anderlecht de elfde beste uitploeg dit seizoen.

Anderlecht incasseerde in elk van de laatste vier competitiewedstrijden een doelpunt na de 80ste minuut van de wedstrijd.

In augustus vorig jaar trok Anderlecht voor de laatste keer richting het Guldensporenstadion. Na een spektakelmatch wonnen onze Kerels met 4-2. Die wedstrijd kan je hier nog eens herbeleven!

KV Kortrijk is ongeslagen in de laatste twee ontmoetingen met RSC Anderlecht in de Pro League en kan voor het eerst sinds juli 2012 in drie duels met Anderlecht op rij niet verliezen. In zeven van de laatste acht wedstrijden tussen KVK en Anderlecht in de Jupiler Pro League werd minstens vier keer gescoord (34 goals in totaal), de enige uitzondering was de 1-1 in oktober 2015.

In de laatste vijf confrontaties konden onze Kerels slechts één keer winnen. Van de laatste vijf onderlinge duels in het Guldensporenstadion wonnen beide clubs elk twee keer. De laatste acht doelpunten van KV Kortrijk tegen Anderlecht in competitieverband maakte het in de tweede helft.