KV Kortrijk – Moeskroen : Gilles Dewaele Foto VDB / BART VANDENBROUCKE
KV Kortrijk – Moeskroen : Gilles Dewaele Foto VDB / BART VANDENBROUCKE

Tegenstander in cijfers: RE Moeskroen

Vanavond opent KV Kortrijk speeldag 24 op het veld van de buren uit Moeskroen. Voor KVK wacht een zespuntenmatch op Le Canonnier. In aanloop naar deze wedstrijd blikken we vooruit aan de hand van enkele cijfers over onze tegenstander.

05/02/2021
Kvk Moe 11
Kvk Moe 11

Zespuntenmatch

RE Moeskroen staat momenteel op plek 16 in het klassement met 26 punten, net onder de Kerels. Het belang van deze wedstrijd is dus heel groot.

Moeskroen liet 23 keer de netten trillen. Niemand scoorde minder in de JPL. Al kregen de Henegouwers drie goals minder tegen (34) dan KVK (37). De topschutter bij Moeskroen is Da Costa met vijf goals.

Sinds de korte winterstop zit Moeskroen in de goede flow. Het is ongeslagen in de laatste vijf wedstrijden in de Jupiler Pro League met 9 op 15. De laatste keer dat Moeskroen thuis verloor, dateert al van 18 oktober 2020. Toen verloor het met 0-2 van KAS Eupen.

Nog een paar opvallende statistieken over onze buren. Moeskroen heeft met 70 procent dit seizoen de laagste passnauwkeurigheid van alle ploegen in de JPL. Vier van de zeven goal van Moeskroen in de Pro League in 2021 werden gemaakt door een verdediger (Agouzoul, Ciranni, Mohammed en Silvestre), geen ploeg zag meer verdedigers scoren dit kalenderjaar. Enkel de verdedigers van Standard scoorden ook vier keer.

Ten slotte pakte Moeskroen twaalf punten in de laatste zes thuiswedstrijden in de Jupiler Pro League en maakte het twaalf goals in deze duels, terwijl Moeskroen slechts twee punten pakte en één goal maakte in de eerste zes wedstrijden in eigen huis dit seizoen.

Kvk Moe 8
Kvk Moe 8

Onderlinge duels

In de heenwedstrijd won KVK overtuigend van Moeskroen met 3-0, voor het eerst met de steun van de supporters in de tribunes. Het laatste duel op La Canonnier was dan weer in het voordeel van Moeskroen. Het versloeg de Kerels met 2-0 in september 2019. De laatste keer dat KVK won op het veld van Moeskroen, dateert van april 2019. Toen won het met 2-3 na goals van Chevalier, Avenatti en een owngoal van Boya.

RE Moeskroen won drie van de laatste vier thuisduels met KV Kortrijk in de JPL.), nadat het de eerste zes ontmoetingen verloor en niet scoorde in vijf van die duels. KVK maakte slechts drie goals in de laatste drie wedstrijden op bezoek bij Moeskroen (gemiddeld 1 per wedstrijd), nadat de Kerels gemiddeld 1,9 goals per match maakten in de eerste zeven ontmoetingen met de Henegouwers (13 in totaal).

Onze nieuwe coach Luka Elsner was ongeslagen in acht van zijn tien voorgaande duels als coach in de Jupiler Pro League. Toen was de Sloveen trainer bij Union Sint-Gillis, de huidige leider in 1B.