131220014
131220014

Tegenstander in cijfers: OHL

Vrijdagavond trekt KV Kortrijk naar OH Leuven voor de openingsspeeldag van speeldag 26. In aanloop naar deze wedstrijd blikken we vooruit aan de hand van enkele cijfers over onze tegenstander.

11/02/2021

Straffe statistieken

Met nog acht matchen op de teller staat OHL momenteel op de negende plaats in het klassement met 37 punten. KVK staat dan weer 13de met 33 punten, op vier punten van die top 8.

De Leuvenaars scoorden al 41 keer dit seizoen. De Franse spits Thomas Henry kan een groot deel van dat aantal op zijn conto schrijven. Met 17 doelpunten maakte de topschutter bij OHL maar liefst 41,5% van hun goals, alleen KRC Genk-speler Paul Onuachu heeft met 44% een groter aandeel in de treffers van zijn ploeg. De Nigeriaan maakte 22 van de 50 doelpunten voor KRC Genk. Het is ook altijd opletten van Xavier Mercier. Deze oude bekende is ook al goed voor zes doelpunten en 12 assists dit seizoen. Enkel Holzhauser geeft met 13 stuks meer assists dit seizoen.

Mindere resultaten

Slechts 23,8 procent van de tegengoals van OH Leuven kwamen uit standaardsituaties. Dat is het laagste percentage in de competitie. Met 43,2% kregen Kerels relatief juist de meeste tegentreffers uit dode spelmomenten.

De promovendus liet dit seizoen al fraaie dingen zien, maar de laatste weken verloopt het toch iets moeizamer. Het won niet in zijn laatste vier wedstrijden en ook het bekeravontuur zit erop. In de zestiende finale verloor het met 2-3 van Cercle Brugge. Bovendien verloor OHL vier van de laatste vijf matchen in eigen huis. Het scoorde niet in de laatste twee thuisduels. Het is nog niet gebeurd dat OH Leuven in drie opeenvolgende thuiswedstrijden niet kon scoren.

Onderlinge duels

In de heenmatch won OHL overtuigend in het Guldensporenstadion met 0-3. Thomas Henry maakte toen een zuivere hattrick. De Kerels zijn dus gewaarschuwd en ongetwijfeld belust op revanche. OH Leuven won slechts twee van de elf confrontaties met KV Kortrijk in de Jupiler Pro League. Daarbovenop won het slechts één van de laatste vijf thuisduels.

Onze kersverse trainer Luka Elsner zat dinsdagavond tijdens de bekermatch tegen Standard voor het eerst op de bank. De Sloveen wil maar al te graag de mindere 4 op 18 (en slechts één zege in de laatste zes wedstrijden) wegwerken met een zege op OHL.

Het laatste duel in het King Power At Den Dreef Stadion eindigde alleszins in het voordeel van de Kerels. In mei 2018 versloeg het OHL met 0-2 na goals van Kovacevic en Perbet.