DCA076154
DCA076154

Tegenstander in cijfers: OH Leuven

Morgenavond speelt KVK in het Guldensporenstadion tegen promovendus OH Leuven. In aanloop naar deze wedstrijd blikken we vooruit aan de hand van enkele cijfers over onze tegenstander.

11/12/2020
DCA076154
DCA076154

Revelatie OH Leuven

OH Leuven staat momenteel met 25 punten op een knappe vijfde plaats na 15 speeldagen. Het telt vijf punten meer dan KVK.

De Leuvenaars vonden al 27 keer de weg naar doel. Dat is zes keer meer dan onze Kerels, maar slikten wel vier doelpunten meer (25) dan KVK (21). De topschutter bij OHL is Thomas Henry. De Fransman scoorde al negen keer, eentje meer dan Mboyo.

OHL is de jongste weken goed op dreef. Met 6 op 6 tegen Moeskroen en Cercle Brugge trekt Leuven met vertrouwen naar Kortrijk. OH Leuven scoorde minstens twee keer in elk van de laatste negen matchen in de Jupiler Pro League.

Een opvallende statistiek is dat in zeventien van de laatste negentien wedstrijden van OHL op verplaatsing beide ploegen tot scoren kwamen, in de laatste vier duels scoorden beide teams zelf minimaal twee keer.

De aanvallende middenvelder Xavier Mercier was direct betrokken bij veertien JPL-goals dit seizoen (4 goals, 10 assists), het hoogste aantal voor een OHL-speler in één seizoen sinds Yohan Croizet in 2015/16 (ook 14 – 9 goals, 5 assists). Ook Thomas Henry was in elk van zijn laatste negen matchen in de Jupiler Pro League direct betrokken bij een doelpunt. Twee mannen dus om in de gaten te houden.

De laatste keer dat KVK in eigen huis tegen OHL speelde, dateert van april 2018. De Kerels wonnen toen met 2-1 na twee penaltygoals van Teddy Chevalier.

KV Kortrijk is ongeslagen in de vijf ontmoetingen met OH Leuven in de Jupiler Pro League en behaalde vier clean sheets in deze reeks. In die vijf duels won het drie keer en speelde het tweemaal gelijk.

In de tien Jupiler Pro League-matchen tussen KVK en OHL werd in totaal slechts dertien keer gescoord (10 Kortrijk, 3 Leuven), een gemiddelde van 1,3 goals per match.

In juli 2013 maakte Ivan Santini zijn debuut voor KVK tegen OH Leuven. Hij brak meteen de ban voor Kortrijk door het enige doelpunt te scoren (1-0).