KVK KVO071 (1)
KVK KVO071 (1)

Tegenstander in cijfers: KV Oostende

Zaterdagavond om 18u30 neemt KVK het in eigen huis op tegen KV Oostende. In aanloop naar deze West-Vlaamse derby blikken we vooruit aan de hand van enkele cijfers over de Kustboys.

22/10/2021
KVK KVO071 (1)
KVK KVO071 (1)

Kloof van twee punten

KV Oostende staat momenteel op de zevende plaats in het klassement met 17 punten. Dat zijn twee punten meer dan onze Kerels. De Kustboys zijn ongeslagen in hun laatste vier competitiewedstrijden. Het won er twee, het speelde er twee gelijk.

De topschutter bij KVO is Makhtar Gueye. De Senegalese spits is al goed voor acht goals dit seizoen. Bovendien maakte hij vijf doelpunten in zijn laatste vier wedstrijden. Gueye maakte 50% van de Oostendse goals.

Een opvallende statistiek: maar liefst 44% van de Oostendse doelpunten kwam uit een hoekschop of vrije trap (7/16), het hoogste percentage van de alle ploegen in de Jupiler Pro League. Het is dus opletten voor hun stilstaande fases.

De laatste confrontatie tussen KVK en KVO in het Guldensporenstadion eindigde op 3-1 voor onze Kerels. Dewaele, Gueye en Mboyo zorgden voor de Kortrijkse doelpunten. Hiernaast kan je nog even de samenvatting bekijken.

KV Kortrijk won nog geen twee opeenvolgende thuiswedstrijden tegen de Kustboys sinds de eerste twee duels in september 1998 (2-0) en november 2013 (2-0). Al verloor KVK nog maar één keer in eigen huis dit seizoen, tegen KRC Genk in de laatste minuten. Maar sindsdien verloren onze Kerels hun laatste drie thuiswedstrijden niet.

Vorig weekend tegen Club Brugge wist KVK helaas niet te scoren, maar onze Kerels bleven dit kalenderjaar nooit twee duels achter elkaar doelpuntloos. Voor onze trainer Karim Belhocine is het zijn eerste thuiswedstrijd sinds zijn terugkeer als hoofdtrainer van KVK.

Wat is jouw pronostiek voor KVK-KVO? Laat het hieronder weten.