KVK KVM3
KVK KVM3

Tegenstander in cijfers: KVK met goede statistieken naar Mechelen

Voor de 25ste keer speelt KV Kortrijk te gast bij KV Mechelen. Vijf keer werd er gewonnen, zes keer gelijkgespeeld, maar vooral de jongste jaren werden goede resultaten neergezet.

01/04/2022

Remember vorig seizoen. Toen won KVK met 1-2 Achter de Kazerne met doelpunten van Jonckheere en Makarenko. Een jaar eerder werd het 1-1 na een goal van Ezekiel.

In 2017-’18 verloren de Kerels met 2-0 maar de voorafgaande drie jaren viel het telkens prima mee. In ’16-’17 werd het 0-0, in ’15-’16 zowaar 0-2 met goals van Tomasevic en Rolland en in ’14-’15 dan weer 1-2 winst dankzij Pavlovic en Marusic.

KV Mechelen zit in eigen huis in een goede flow: het bleef al vier wedstrijden op rij ongeslagen. De laatste uitzege van KV Kortrijk daarentegen dateert van midden december toen de club in vier dagen tijd telkens met 0-2 won bij Oostende en Seraing.

Mechelen staat 7de in de rangschikking met 49 punten, maar is nog niet zeker van play-off 2. Genk, STVV en zelfs Cercle kunnen er nog voorbij. Mits winst tegen KVK heeft de thuisploeg wél zekerheid.

KVK staat 12de. Het kan nog voorbij OHL als het 4 punten meer wint dan de Leuvenaars.

Bovenstaande voorbeschouwing wordt u aangeboden door Golden Palace, officiële betting partner van KVK.

Trek mee naar Mechelen!