KVK KVO055
KVK KVO055

Tegenstander in cijfers: KV Oostende

Deze namiddag om 16u15 neemt KVK het op tegen KVO. Het West-Vlaamse duel is een strijd voor een plaats in de top acht. In aanloop naar deze wedstrijd blikken we vooruit aan de hand van enkele cijfers over onze tegenstander.

16/01/2021
KVK KVO055
KVK KVO055

Winst tegen OHL & Charleroi

Met 29 punten staat Oostende op een gedeelde 8e plaats in de Jupiler Pro League. Het belooft een pittige wedstrijd te worden gezien de inzet: een plaats in de top 8. Met 7 op 9 kent KV Oostende een betere periode waarin ze konden winnen op het veld van seizoensrevelatie Oud-Heverlee Leuven alsook de scalp pakten van Sporting Charleroi dat 3e staat.

 

Oos Kvk 46
Oos Kvk 46

Onderlinge duels

Eind november 2020 trokken de Kustboys richting het Guldensporenstadion. Toen wonnen onze Kerels met 3-1, maar lieten ze na om de score uit te diepen dankzij een beresterke doelman, Guillaume Hubert.

Voor de laatste uitoverwinning van KV Kortrijk op Oostende hoeven we niet ver te zoeken. Vorig seizoen wist Yves Vanderhaeghe met 0-3 te winnen van zijn ex-ploeg dankzij goals van Moffi, Van Der Bruggen en het eerste doelpunt van Gueye. De laatste thuisoverwinning van KV Oostende tegen KV Kortrijk dateert ondertussen al van januari 2018.

KVK KVO3
KVK KVO3

Coronagevallen bij KVO

Enkele spelers van KV Oostende testten deze week positief op het coronavirus. Volgens diverse media zullen volgende spelers alvast niet kunnen spelen tegen onze Kerels: doelman Guillaume Hubert, Brecht Capon, Arthur Theate en François Marquet.

Afwachten dus wie aan de aftrap zal staan bij de Kustboys.