KVM KVK 1
KVM KVK 1

Tegenstander in cijfers: KV Mechelen

Zaterdagavond om 18u30 speelt KV Kortrijk Achter De Kazerne tegen KV Mechelen, het nummer 14 in de stand. In aanloop van de negende competitiewedstrijd blikken we vooruit aan de hand van enkele cijfers over onze tegenstander.

16/10/2020
KVM KVK 35
KVM KVK 35

7 op 24

Met 7 op 24 staat KV Mechelen op de veertiende plaats in het klassement. Het telt vier punten meer dan Moeskroen, de laatste in de stand. In acht competitiewedstrijden slikten de Kanaries veertien doelpunten. Enkel Zulte Waregem (18) en Waasland-Beveren (22) incasseerden meer tegendoelpunten. De topschutters bij KV Mechelen is de revelatie Aster Vranckx met drie doelpunten.

Dit seizoen konden de Kakkers twee competitiewedstrijden winnen. Op de tweede speeldag won het met 0-1 op het veld van RE Moeskroen. Eind september won KVM een tweede keer, nu van STVV, de vorige tegenstander van KVK. Voor die overwinning tegen STVV verloor KV Mechelen vier maal op rij. Op de vorige speeldag verloor KV Mechelen nog met zware 4-1-cijfers op de Bosuil tegen Royal Antwerp FC. Bovendien pakte Mechelen in eigen huis slechts 4 op 12.

De Kakkers verloren ook vijf van hun zes laatste wedstrijden. Al hadden ze in zeven van hun acht wedstrijden het meeste balbezit. KV Mechelen miste dit seizoen al 19 grote kansen in de Jupiler Pro League, meer dan elke andere ploeg.

Met een thuiswedstrijd tegen onze Kerels zal Mechelen opnieuw willen klimmen in het klassement.

KVM KVK 1
KVM KVK 1

Onderlinge duels

In december vorig jaar trok KVK voor de laatste keer richting Mechelen. Het speelde toen 1-1 gelijk. Voor KVK scoorde Imoh Ezekiel. Zijn contract werd vorige week nog in onderling overleg ontbonden.De laatste keer dat KVK een competitiewedstrijd won op het veld van KVM, dateert van februari 2015. Onze Kerels versloegen de Kakkers met 0-2 na doelpunten van Tomasevic en Rolland. Van de laatste vijf onderlinge duels Achter De Kazerne kon KVK slechts één keer winnen. Dit seizoen zijn de Kerels de vijfde beste uitploeg met 7 op 12.

Onze Kerels verloren slechts twee van hun laatste elf uitwedstrijden. Ibombe Mboyo is direct betrokken bij 67 procent van de doelpunten van KV Kortrijk dit seizoen (4 goals, 2 assists van 9 KVK-goals), alleen Xavier Mercier (OH Leuven) is bij meer goals van zijn ploeg betrokken in de Jupiler Pro League (10/13 – 77%).