SPK 0142
SPK 0142

Tegenstander in cijfers: KV Mechelen

Na 5 speeldagen staat KV Mechelen 10de met 6 punten. Gastheer KV Kortrijk is gedeeld 4de met 9 punten. Dat betekent dat als KVM vrijdag wint in het Guldensporenstadion het naast de thuisploeg komt. Anderzijds kan KVK bij winst een gouden zaak doen en een rechtstreekse concurrent voor een betere plaats in de middenmoot van zich afduwen.

26/08/2021
DVN 5101
DVN 5101

ILIC LEIDER CLEAN SHEETS

KV Mechelen won 2 van zijn 5 wedstrijden. Het won thuis de openingsmatch tegen Antwerp en vorige zondag ook zijn thuismatch van Union. Daarentegen pakte het op verplaatsing nog geen enkel punt: het verloor bij Seraing en Gent.

KVM scoorde tot hiertoe 7 keer, waarvan 2 van de beste goalgetter Druijf, maar incasseerde 9 goals. KVK scoorde 6 keer maar kreeg nog maar 4 doelpunten tegen. Dat is – samen met Charleroi – het minst van eerste klasse.

Marko Ilic kende trouwens al drie clean sheets, waardoor hij vrijdag weer mag spelen met logo van leider in de Pro League Clean Sheets.

KV Kortrijk : Wouter Vrancken Foto VDB / BART VANDENBROUCKE
KV Kortrijk : Wouter Vrancken Foto VDB / BART VANDENBROUCKE

WOUTER VRANCKEN OP BEZOEK

Er was een tijd dat het met beide teams minder ging. In 2003-2004 ontmoetten ze elkaar voor het eerst in… derde klasse. Even later twee seizoenen in tweede klasse.

Vorig seizoen won KVM op de slotdag van de reguliere competitie met 1-4 in het Guldensporenstadion. KVK kwam nog wel via een strafschop van Selemani op voorsprong, maar zakte toen pijnlijk de diepte in. Eerder dat seizoen wonnen de Kerels wel met 1-2 Achter De Kazerne.

Ook een seizoen eerder verloor KVK thuis (2-3) zodat de laatste thuiszege tegen Malinwa al geleden is van het seizoen 2017-2018: 2-0 met goals van Perbet en Chevalier.

Wouter Vrancken is de coach van KVM. Meteen is hij weer op bezoek in het stadion dat hem welbekend is. Wouter was hier speler en later van 13 november 2017 tot 21 augustus 2018 ook assistent-trainer van Glen De Boeck. Dan vertrok hij om trainer te worden van KV Mechelen.