KV Mechelen – KV KORTRIJK 1 2 – 17 10 2020. Foto D ROMAEN
KV Mechelen – KV KORTRIJK 1 2 – 17 10 2020. Foto D ROMAEN

Tegenstander in cijfers: KV Mechelen

Voor de laatste speeldag van de competitie speelt KV Kortrijk zondagavond om 18u in eigen huis tegen KV Mechelen. In aanloop naar die wedstrijd blikken we vooruit aan de hand van enkele cijfers over onze tegenstander.

17/04/2021
KV Mechelen – KV KORTRIJK 1 2 – 17 10 2020. Foto D ROMAEN
KV Mechelen – KV KORTRIJK 1 2 – 17 10 2020. Foto D ROMAEN

Strijd voor PO2

Op één speeldag van het einde staat KV Mechelen op de tiende plaats in het klassement met 45 punten. De Kakkers strijden nog volop voor een plek in de top 8. De kloof met het nummer acht, Zulte Waregem, bedraagt slechts één puntje.

KV Mechelen vond al 50 keer de weg naar doel en slikte zelf 53 doelpunten. De topschutters bij Mechelen zijn Hairemans en De Camargo met elk acht doelpunten. Al heeft Ferdy Druijf het beste doelpuntengemiddelde van alle spelers van KVM dit seizoen. De Nederlander scoort om de 152 minuten.

KVM won slechts één van haar laatste vijf wedstrijden. Afgelopen weekend won het 4-2 van Zulte Waregem. Zo maakte het een einde aan een reeks van vijf wedstrijden op rij zonder zege. Bovendien konden de Kakkers hun laatste drie uitmatchen niet winnen. De laatste zege op verplaatsing dateert al van 14 februari. Toen won KVM met 1-2 op het veld van Beerschot.

In de heenmatch Achter De Kazerne won KVK met 1-2 na goals van Jonckheere en Makarenko. Het laatste duel in het Guldensporenstadion eindigde dan weer in het voordeel van KV Mechelen. Het won toen met 2-3.

KV Kortrijk won slechts twee van de laatste zeven ontmoetingen met KV Mechelen in de Jupiler Pro League. De laatste thuiszege tegen KVM dateert van december 2017. Toen wonnen onze Kerels met 2-0 na doelpunten van Perbet en De Smet.

Voor KVK staat er zondag niets meer op het spel. Voor KV Mechelen zit PO2 er dus nog in, maar dan moet het zeker winnen. Laat hieronder jouw pronostiek achter!