BV2B3172
BV2B3172

Tegenstander in cijfers: KRC Genk

Morgenavond sluit KVK de heenronde af op het veld van KRC Genk. In aanloop naar deze wedstrijd blikken we vooruit aan de hand van enkele cijfers over onze tegenstander.

18/12/2020
KV Kortrijk – RC Genk : Mboyo Foto VDB / BART VANDENBROUCKE
KV Kortrijk – RC Genk : Mboyo Foto VDB / BART VANDENBROUCKE

Sterk Genk

KRC Genk staat momenteel op een sterke tweede plaats met 31 punten, op vijf punten van leider Club Brugge.

De Genkies maakten al 35 doelpunten dit seizoen en kregen 21 doelpunten tegen. Het zijn vooral Onuachu en Bongonda die de Kerels in de gaten moeten houden. Onuachu is met 14 doelpunten de topschutter in de competitie. Ook Théo Bongonda verkeert in bloedvorm. Hij scoorde negen doelpunten in zijn laatste zeven wedstrijden.

KRC Genk won dit seizoen zeven wedstrijden op een rij. Al stopte RSC Anderlecht afgelopen weekend die sterke zegereeks door te winnen met 1-0. De Limburgers wonnen wel hun vier laatste thuiswedstrijden. In drie van die vier scoorden ze telkens vier doelpunten.

BV2B3172
BV2B3172

Onderlinge duels

De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen, won Genk met 0-1 op het veld van KVK. Ook tijdens de laatste confrontatie in de Luminus Arena trok Genk aan het langste eind. Het won toen met 2-1 op de openingsspeeldag van vorig seizoen.

De laatste keer dat KVK kon winnen van Genk in de Luminus Arena, dateert van december 2017. Toen won KVK in extremis met 2-3 na goals van Perbet en Chevalier.