1Genk KVK034
1Genk KVK034

Tegenstander in cijfers: KRC Genk

Op speeldag 20 speelt KVK vanavond haar eerste wedstrijd van 2020, thuis tegen KRC Genk. In aanloop naar deze wedstrijd blikken we vooruit aan de hand van enkele cijfers over onze tegenstander.

09/01/2021
1Genk KVK037
1Genk KVK037

Ploeg in vorm

KRC Genk staat momenteel op een knappe tweede plaats met 38 punten, op amper één punt van leider Club Brugge.

De Genkies maakten al 42 doelpunten dit seizoen. Geen enkele ploeg scoorde meer dan de Limburgers. Het is vooral opletten voor hun topschutter Onuachu. De Nigeriaan is de topschutter in de Pro League met 18 doelpunten. Afgelopen woensdag maakte de Nigeriaan nog een hattrick op het veld van Eupen. Ook Bongonda vond al elf keer de weg naar doel.

KRC Genk behaalde slechts één clean sheet in de laatste acht matchen in de Jupiler Pro League, in de heenmatch tegen KVK eind december (2-0). De ploeg van John van den Brom is de tweede beste uitploeg dit seizoen met 17 op 27, opnieuw net na Club Brugge. In de laatste vijf wedstrijden pakte Genk 10 op 15, daarin maakten ze bovendien 11 doelpunten.

Meteen een moeilijke tegenstander om het nieuwe jaar aan te vatten.

1Genk KVK034
1Genk KVK034

Onderlinge duels

Eind december trok KVK naar de Luminus Arena, maar verloor het met 2-0. Ook de laatste confrontatie in het Guldensporenstadion was in het voordeel van de Genkies (0-1). De laatste keer dat KVK won van Genk in eigen huis, dateert van januari 2018. Toen wonnen de Kerels met 3-2 na goals van Ajagun, Azouni en Rougeaux.

KV Kortrijk verloor elk van de laatste drie duels met KRC Genk in de Jupiler Pro League, maar verloor nog nooit vier opeenvolgende competitiewedstrijden tegen de Limburgers.

KVK verloor elk van de laatste vijf eerste wedstrijden van het kalenderjaar in de Jupiler Pro League, de laatste keer dat KVK het eerste duel van het jaar wist te winnen was in 2015 (7-1 tegen Oostende). Hopelijk kunnen de Kerels vanavond die statistiek tenietdoen.