KV Kortrijk – Eupen : Hannes Van Der Bruggen Foto VDB / BART VANDENBROUCKE
KV Kortrijk – Eupen : Hannes Van Der Bruggen Foto VDB / BART VANDENBROUCKE

Tegenstander in cijfers: KAS Eupen

Vrijdagavond om 19u speelt KV Kortrijk zijn tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen KAS Eupen. Naar aanloop van deze wedstrijd blikken we vooruit aan de hand van enkele cijfers over onze tegenstander.

20/08/2020

Voorbereiding

KAS Eupen speelde slechts drie oefenpartijen tijdens de voorbereiding. Ze wonnen met 0-1 op het veld van Antwerp, maar verloren wel met 0-2 van Union. In de laatste oefenwedstrijd speelden ze 2-2 gelijk tegen Sint-Truiden.

Eén op zes

In de eerste twee competitiewedstrijden kon Eupen nog niet winnen. Op de openingsspeeldag speelde het 1-1 gelijk op het veld van promovendus Leuven en afgelopen weekend verloor het met zware 0-4-cijfers van landskampioen Club Brugge.

Opvallend is dat Eupen slechts één keer in zijn laatste zeven wedstrijden kon winnen. In februari versloeg het thuis Moeskroen met 2-1. De Oostkantonners konden ook maar één keer winnen in zijn laatste negen uitwedstrijden. In januari won het met 0-1 op het veld van Waasland-Beveren.

BV2B3762
BV2B3762

Onderlinge duels

De laatste onderlinge confrontatie dateert van 21 december 2019. Toen kaapte KVK de drie punten weg bij Eupen. De laatste thuiszege van KV Kortrijk tegen KAS Eupen in de Jupiler Pro League is inmiddels tien jaar geleden. Toen werd het 3-1 met goals van Giuseppe Rossini, Mboyo en Sven Kums. Daarmee is KAS Eupen vijf wedstrijden ongeslagen in het Guldensporenstadion, de Beker niet meegerekend. Vorig seizoen versloeg KV Kortrijk Eupen in de achtste finale van de Beker van België namelijk met 2-1.

Al slikken de Oostkantonners wel vaak doelpunten. KAS Eupen kon in zijn laatste zeven wedstrijden geen enkele keer de nul houden en ook in zijn laatste vier wedstrijden tegen onze Kerels konden de Panda’s de nul niet houden.

Voor Eric Ocansey is het alvast een speciale wedstrijd. Van 2015 tot 2019 speelde de Ghanees 92 wedstrijden voor KAS Eupen in de Jupiler Pro League. Daarin scoorde hij dertien keer. Ook bij Eupen loopt een oude bekende rond: Benoît Poulain. De Fransman speelde van 2014 en 2016 45 wedstrijden in de Belgische competitie voor KVK.

KV Kortrijk – Eupen : M’Boyo Foto VDB / BART VANDENBROUCKE
KV Kortrijk – Eupen : M’Boyo Foto VDB / BART VANDENBROUCKE

Transfers

KAS Eupen haalde dit seizoen al verschroeiend uit op de transfermarkt. De Panda’s haalden onder meer Stef Peeters (ex-Cercle Brugge), Miangue en Julien Ngoy. Vorige week werd vervolgens Adriano Correia  voorgesteld. De verdediger speelde 189 wedstrijden voor FC Barcelona en is bovendien 17-voudig Braziliaans international.

Maar daar stopte het niet. Deze week stuntte het opnieuw. Eupen haalde Victor Vazquez terug naar België. Die naam doet misschien wel een belletje rinkelen. De Spaanse middenvelder speelde in het verleden nog voor Club Brugge. Benieuwd of hij morgenavond al aan de aftrap staat.