DIR200821 0962 (2)
DIR200821 0962 (2)

Tegenstander in cijfers: KAS Eupen

Zaterdagavond om 18u30 speelt KV Kortrijk op het veld van KAS Eupen. In aanloop naar die wedstrijd blikken we vooruit aan de hand van enkele cijfers over de Panda’s.

19/03/2021

Op de hielen

Na 30 speeldagen staat KAS Eupen op de dertiende plaats. Zo staat het één plaats en één punt voor onze Kerels. Bij winst van KVK springen onze Kerels dus over de Panda’s in het klassement.

Ook de statistieken zijn aan elkaar gewaagd. Beide ploegen vonden even vaak de weg naar doel: 38. Al slikte KVK wel één doelpunt minder dan Eupen: 46 tegenover 47. Van de 38 doelpunten van de Oostkantonners staan er dertien op naam van Smail Prevljak. Enkel dit kalenderjaar al is de Bosniër betrokken bij elf doelpunten in de Pro League, meer dan iedere andere speler.

Puntendeling

Onze tegenstander van zaterdag bereikte afgelopen weekend net niet de finale van de Beker van België. Het verloor in eigen huis met 0-1 van Standard. De Luikenaars schakelden onze Kerels uit in de achtste finale na een zenuwslopende strafschoppenreeks.

KAS Eupen speelde gelijk in de laatste drie thuisduels in de competitie. De Panda’s zagen trouwens nog nooit vier opeenvolgende thuiswedstrijden in een gelijkspel eindigen. Bovendien won Eupen slechts één van de laatste acht wedstrijden. Op 28 februari won het met 2-0 van STVV.

Panda's vs Kerels

Op speeldag 3 eindigde de heenwedstrijd tussen KV Kortrijk en KAS Eupen op een scoreloos gelijkspel. De laatste keer dat KVK naar de Kehrweg trok, won het 1-2 na doelpunten van Ezekiel en Selemani. Bovendien wonnen de Kerels hun laatste drie duels in de Kehrweg.

Over Selemani gesproken: Faïz is in 2021 al betrokken bij de helft van de Kortrijkse doelpunten. Hij deelde vijf assists uit en scoorde zelf twee keer in de 14 doelpunten van KVK in 2021.

Wist je dat KV Kortrijk de promotie naar de hoogste afdeling in 2008 afdwong tegen KAS Eupen? KVK won toen met 2-1 na doelpunten van De Ly en Sven Kums, weliswaar in het eigen Guldensporenstadion. Geniet nog eens van die titelmatch uit 2008!