2 XKG2408
2 XKG2408

Tegenstander in cijfers: KAA Gent

Zondagavond krijgt KVK het bezoek van KAA Gent in het Guldensporenstadion. Het is de laatste wedstrijd van speeldag 8. In aanloop naar deze topper blikken we vooruit aan de hand van enkele cijfers over onze tegenstander.

18/09/2021
BV8Z9741
BV8Z9741

Ontmoeting met ex-Kerels

KV Kortrijk won vorig seizoen zowel in de Ghelamco als in het Guldensporenstadion het duel met AA Gent. Te gast in Gent werd het 1-2 dankzij doelpunten van Moffi en Van Der Bruggen, thuis eindigde de partij op 1-0 via een goal van Selemani meteen na de rust.

De meest bekende naam bij AA Gent is in Kortrijkse middens natuurlijk Hein Vanhaezebrouck (57). Hein is aan zijn tweede periode bij de Buffalo’s toe, net zoals hij ook twee (langere) periodes bij KVK trainer was.

AA Gent speelde donderdagavond nog in de Estse hoofdstad Tallinn en won er na een matige wedstrijd met 0-1. Drie titularissen werden toen gespaard voor de partij op Kortrijk maar kwamen uiteindelijk tijdens de match toch in: Tissoudali plus de twee ex-Kortrijkzanen Julien De Sart en zowaar Ilombe Mboyo. Nog een ex-Kortrijkzaan in de ploeg is Sven Kums.

Liefst 70 keer stonden beide teams al tegenover elkaar. Voor het eerst in 1974, toen KVK in tweede klasse zijn thuismatch won met 4-0.

2 XKG2408
2 XKG2408

6 op 6 vorig seizoen

Bij de meest memorabele wedstrijden staat natuurlijk de 5-1 bekerzege tijdens het seizoen 2007-2008, toen de tweedeklasser de eersteklasser verslagen naar huis stuurde. Hoe Gent daarna nog met 4-0 de return won met de hulp van de ref is algemeen bekend.

Die andere bekerwinst in 2017 – ook met afgetekende cijfers 4-1 – ligt nog niet zo ver achter de rug.

Van de laatste confrontatie, vorig seizoen, staan zondagavond nog op het Kortrijkse scheidsrechtersblad: Selemani, Ilic, Dewaele, Gueye en Ocansey. Ook Derijck was er toen bij, nu door blessure niet. En Jonckheere viel toen in.

KVK staat momenteel 8ste met 10 punten, AA Gent na een mislukte start 15de met 7 punten. Wat is jouw pronostiek voor zondagavond?