Clukvk 38
Clukvk 38

Tegenstander in cijfers: Club Brugge

Zaterdagavond om 20u45 speelt KVK op het veld van leider Club Brugge. In aanloop naar die wedstrijd blikken we vooruit aan de hand van enkele cijfers over onze tegenstander.

20/11/2020
Clukvk 38
Clukvk 38

Leider Club

Met 23 op 36 staat Club Brugge momenteel aan de leiding in de Jupiler Pro League.

De landskampioen maakte al 28 doelpunten in 12 wedstrijden. Enkel Beerschot scoorde meer (33). Na zes thuiswedstrijden incasseerde Club Brugge wel al zes doelpunten in eigen huis dit seizoen. Daarmee krijgt Club nu al meer doelpunten tegen dan haar 15 thuiswedstrijden vorig seizoen (5).

De topschutter bij Club Brugge is de Senegalees Krépin Diatta met zes doelpunten. De eerste achtervolger is Hans Vanaken met vijf goals.

Club Brugge won slechts drie van haar zes thuiswedstrijden in de Jupiler Pro League dit seizoen, terwijl het vorig seizoen haar laatste negen thuiswedstrijden won. Is dit het effect van lege stadions? Al pakte Club nu wel 10 op 12 in eigen huis.

Club Brugge heeft zeven van zijn eerste twaalf wedstrijden in de Jupiler Pro League gewonnen. Het laagste aantal sinds het seizoen 2016-2017. Toen wonnen ze ook zeven keer in de eerste twaalf wedstrijden. Toch staat Club aan de leiding. Al bedraagt het verschil met het nummer 7 in het klassement, RSC Anderlecht, slechts twee punten. KVK staat momenteel op plaats negen met 16 punten.

Clukvk 23
Clukvk 23

Onderlinge duels

KV Kortrijk speelt sinds 2008 in eerste klasse, maar het kon niet winnen op het veld van Club Brugge. Twee keer speelden de Kerels gelijk op Jan Breydel, in 2009 en 2012. De laatste acht confrontaties in Brugge waren altijd in het voordeel van Club.

De laatste keer dat KVK won van Club Brugge, dateert van augustus 2016. De Kerels wonnen toen met 2-1 in het Guldensporenstadion na twee goals van Saadi.