AA7I0967
AA7I0967

Tegenstander in cijfers: Sporting Charleroi

Maandagavond sluit KVK speeldag 15 af in het Stade du Pays de Charleroi tegen Sporting Charleroi. In aanloop van deze wedstrijd blikken we vooruit aan de hand van enkele cijfers over onze tegenstander.

06/12/2020
AA7I0967
AA7I0967

In mindere doen

Sporting Charleroi staat momenteel op een zesde plek op vijf punten van leider Beerschot.

De troepen van coach Belhocine vonden al 22 keer de weg naar doel. Dat is één keer meer dan KVK. De Zebra’s slikten ook vijf doelpunten minder (16) dan onze Kerels (21). De topschutter bij Charleroi is Rezaei met zes doelpunten.

Charleroi kende een hele sterke start van het seizoen, maar de laatste weken verloopt het wat moeizamer met 0 op 9. In de laatste zeven wedstrijden pakte het bovendien maar 4 op 21. Sporting Charleroi verloor voor het eerst sinds augustus 2018 drie opeenvolgende duels in het reguliere seizoen. De Zebra’s verloren drie van de laatste vier thuisduels in de JPL, terwijl de ploeg in de twaalf voorgaande competitiewedstrijden in eigen huis ongeslagen bleef.

Afgelopen woensdag verloor Charleroi zijn inhaalwedstrijd tegen Waasland-Beveren misschien wel verrassend met 0-2. Door de onverwachte 0 op 9 zal het zijn negatieve spiraal tegen KVK willen ombuigen.

Tijdens de laatste confrontatie op het veld van Charleroi kaapten de Kerels de drie punten weg. Het won met 0-2. Avenatti scoorde toen bij zijn debuut. Charleroi is echter wel ongeslagen in de laatste drie wedstrijden tegen Kortrijk in de Jupiler Pro League. Het kan zelfs voor het eerst sinds 1989 in vier opeenvolgende duels met KVK zonder nederlaag blijven.

Al verloor KV Kortrijk slechts vier van de dertien uitwedstrijden tegen Charleroi in de Jupiler Pro League in de 21e eeuw.

Charleroi scoorde al vier keer na de 93e minuut tegen KVK sinds de start van het seizoen 2014/15. De Kerels moeten dus 100% geconcentreerd blijven tot het laatste fluitsignaal.