1 KVK7756
1 KVK7756

Tegenstander in cijfers: Charleroi

Zaterdagnamiddag om 16u15 krijgt KV Kortrijk het bezoek van Sporting Charleroi op speeldag 10 in de Jupiler Pro League. In aanloop naar dit duel blikken we vooruit aan de hand van enkele cijfers over onze tegenstander.

01/10/2021
1 KVK7682
1 KVK7682

Sterk in de tegenaanval

Na negen speeldagen staat Charleroi momenteel twaalfde in de stand met 13 punten, één punt minder dan KVK.

De troepen van Edward Still vinden 15 keer de weg naar doel. Nicholson is op dit moment de topschutter bij Charleroi met vier doelpunten. Het is ook opletten voor Zaroury. De flankaanvaller wist ook al drie keer te scoren. Ook Joris Kayembe creëerde al 37 kansen dit seizoen, ten minste 21 meer dan iedere andere verdediger dit seizoen in de Jupiler Pro League.

Charleroi verloor zijn laatste twee wedstrijden tegen Club Brugge en KV Mechelen, beide in eigen huis. Al verloor het zijn eerste zeven wedstrijden niet. Dit seizoen verloor het ook nog niet op verplaatsing, terwijl KVK zijn laatste twee thuismatchen ook niet verloor.

Sized DSC7578
Sized DSC7578

Onderlinge duels

De laatste confrontatie tussen Kortrijk en Charleroi in het Guldensporenstadion eindigde op 1-3 voor de bezoekers. In de competitie won Charleroi drie van de laatste vier uitwedstrijden tegen KV Kortrijk. Van de 27 onderlinge wedstrijden in het Guldensporenstadion won KVK elf keer en speelde het tien keer gelijk.

De laatste keer dat Kortrijk in eigen huis won van Charleroi, dateert van maart 2018. Toen won KVK met 2-0 na doelpunten van Chevalier en Perbet. In de laatste vijf thuiswedstrijden tegen de Zebra’s wisten beide teams telkens te scoren.

Zaterdag begint de wedstrijd om 16u15. We vragen om zoveel mogelijk rood te dragen om zo onze Kerels naar de overwinning te schreeuwen.

Wat is jouw pronostiek? Laat het hieronder weten!