OKC 8885
OKC 8885

Tegenstander in cijfers: Cercle Brugge

Zaterdagavond om 18u30 speelt KV Kortrijk zijn vierde wedstrijd van het seizoen. Tegenstander is Cercle Brugge. Naar aanloop van deze wedstrijd blikken we vooruit aan de hand van enkele cijfers over onze tegenstander.

29/08/2020
OKC 8455
OKC 8455

Sterke start

Cercle Brugge staat na drie speeldagen voorlopig op een gedeelde vierde plaats met zes op negen. Op de tweede speeldag versloeg het team van trainer Paul Clement Antwerp en afgelopen weekend pakte het de drie punten Achter de Kazerne bij KV Mechelen. Op speeldag één verloor het echter met het kleinste verschil op het veld van Standard.

Zo begint Cercle Brugge aan de competitie met een opvallend sterke 6 op 9. Het contrast met vorig seizoen kan eigenlijk niet groter zijn. Toen stond de teller na drie speeldagen op 0 na wedstrijden tegen Standard, KV Oostende en KV Kortrijk. Op de vierde speeldag ging Cercle ook onderuit bij KV Mechelen, pas op speeldag vijf volgde de eerste overwinning tegen Waasland-Beveren.

KV Kortrijk kan mooie statistieken voorleggen tegen Cercle Brugge, de tegenstander van zaterdag. In de Jupiler Pro League is KVK al elf speeldagen ongeslagen tegen Cercle. In de laatste 22 onderlinge duels kon de Vereniging geen enkele keer de nul houden. De laatste vijf onderlinge duels zijn ook allemaal in het voordeel van KVK. Bovendien doet onze coach Yves Vanderhaeghe het allesbehalve slecht tegen Cercle. Als hoofdcoach stond hij al acht keer tegenover Cercle Brugge en elke keer trok hij aan het langste eind.

De laatste keer dat onze Kerels Cercle Brugge troffen in het Jan Breydelstadion, wonnen ze met 1-3. Dat was in november vorig jaar. Herinner jij je nog die volley van Ajagun?

DIR200711 0105 (1)
DIR200711 0105 (1)

Verleden bij Cercle

Heel wat spelers van KV Kortrijk hebben een verleden bij Cercle Brugge. Van 2010 tot 2015 speelde onze linksback Kristof D’Haene 177 wedstrijden voor de Vereniging. Daarin was hij goed voor veertien doelpunten en dertien assists. Ook Gilles Dewaele kent een verleden bij Cercle Brugge. In totaal stond hij 68 keer op het wedstrijdblad. Hij maakte één doelpunt voor Cercle. Of hij nu ook tegen zijn ex-club de netten kan doen trillen, weten we zaterdagavond.