CER KVK 53
CER KVK 53

Tegenstander in cijfers: Cercle Brugge

Drie dagen na de wedstrijd tegen STVV speelt KVK morgen al zijn volgende competitiewedstrijd. Dan komt Cercle Brugge op bezoek in het Guldensporenstadion. In aanloop naar deze wedstrijd blikken we vooruit aan de hand van enkele cijfers over onze tegenstander.

22/01/2021
CEK6918
CEK6918

Hekkensluiter

Cercle Brugge staat momenteel op de laatste plaats in het klassement met 19 punten. Dat zijn er 10 minder dan KVK.

Cercle maakte dit seizoen 27 doelpunten. Dat zijn er evenveel als KVK. Al slikte Groen-Zwart zes goals meer (38) dan Kortrijk (32). De topschutter bij de Vereniging is Ugbo. Hij liet al 10 keer de netten trillen dit seizoen. Anthony Musaba was betrokken bij vier van de laatste vijf goals van Cercle Brugge in de uitwedstrijden.

Cercle Brugge kan niet winnen in zijn laatste tien wedstrijden, de langste reeks van alle huidige JPL-ploegen. Van die 10 wedstrijden speelde het slechts eentje gelijk, op het veld van Beerschot. Ook op verplaatsing verloopt het wat stroever voor Cercle. Het won geen van zijn laatste vier uitwedstrijden.

Afgelopen dinsdag maakte Hannes Van Der Bruggen de overgang naar de Vereniging, al komt hij niet in actie tegen de Kerels.

DIR1912266163
DIR1912266163

Onderlinge duels

In de heenwedstrijd op Jan Breydel won KVK met 0-1. Faïz Selemani maakte de enige treffer op assist van Gilles Dewaele. Het laatste duel in het Guldensporenstadion was ook in het voordeel van de Kerels. Op tweede kerstdag in 2019 won het met 1-0 na een doelpunt van Kagelmacher.

Bovendien won KV Kortrijk de laatste dertien thuisduels met Cercle Brugge in de Jupiler Pro League, de beste thuisreeks ooit voor KVK op het hoogste niveau. Sinds de promotie naar eerste klasse in 2008 won KV Kortijk 19 van de 23 Jupiler Pro League-duels met Cercle Brugge.