OBK1255
OBK1255

Tegenstander in cijfers: Beerschot VA

Zaterdagnamiddag om 16u15 speelt KV Kortrijk in eigen huis tegen Beerschot VA. In aanloop van deze wedstrijd blikken we vooruit aan de hand van enkele cijfers over onze tegenstander.

06/11/2020
OBK1110
OBK1110

21 op 33

Met 21 op 33 staat Beerschot op een sterke gedeelde tweede plaats in het klassement.

De promovendus scoorde al 28 keer in 11 competitiewedstrijden. Dat is een gemiddelde van 2,55 goals per wedstrijd. De Kielse Ratten slikten ook redelijk wat doelpunten, 25 om precies te zijn. Enkel Waasland-Beveren incasseerde meer doelpunten (26). Beerschot slikte minstens twee doelpunten in de laatste acht wedstrijden.

De topschutter bij Beerschot is de Oostenrijker Raphael Holzhauser met 8 goals. Bovendien gaf hij al 7 assists. Ook Tarik Tissoudali is aan een sterk seizoen bezig. De Nederlander was direct betrokken in zes doelpunten in zijn laatste drie wedstrijden (3 goals, 3 assists).

De seizoensrevelatie pakte in zijn laatste drie wedstrijden 6 op 9 en komt dus met vertrouwen naar Kortrijk. Al verloren de Ratten wel hun laatste drie uitwedstrijden (op Antwerp, op Gent en op Charleroi). Hiermee staan ze voorlopig op plaats 11 in het uitklassement.

Beerschot is in de laatste zeven wedstrijden het meest spectaculaire team in Europa. Gemiddeld vallen er zes goals per match. Zoals Yves Vanderhaeghe het zelf zei tijdens de persconferentie: het kan wel eens een spektakelmatch worden!

OBK0707
OBK0707

Onderlinge duels

In de voorbereiding van dit seizoen speelde KVK al eens tegen Beerschot op het Kiel. Het werd toen 0-0. In competitieverband speelden ze nog niet tegen elkaar sinds de fusie tussen Beerschot en Wilrijk in 2013. Opvallend is dat KV Kortrijk slechts een van haar laatste 13 thuiswedstrijden verloor van gepromoveerde clubs.

Wat is jouw pronostiek voor KV Kortrijk – Beerschot VA?