KVK BEE 34
KVK BEE 34

Tegenstander in cijfers: Beerschot VA

Vanavond om 18u45 speelt KV Kortrijk op het Kiel tegen Beerschot VA. In aanloop naar deze wedstrijd blikken we vooruit aan de hand van enkele cijfers over onze tegenstander.

27/01/2021
KVK BEE 34
KVK BEE 34

Spektakel

Beerschot VA staat momenteel op plaats negen met 33 punten. Dat zijn vier punten meer dan onze Kerels.

De Ratjes maakten al 48 doelpunten in 23 wedstrijden. Dat zijn er gemiddeld meer dan twee per wedstrijd. Enkel Genk en Club Brugge scoorden meer. Beerschot slikte wel 48 doelpunten, enkel hekkensluiter Waasland-Beveren slikte meer goals (51).

De gevaarlijkste man bij Beerschot is ongetwijfeld Raphael Holzhauser. De Oostenrijker vond al 11 keer de weg naar doel en gaf 12 assists. Zo is hij voorlopig de enige speler in de Pro League met minstens 10 goals en 10 assists. Afgelopen weekend gaf hij nog twee assists op de akker van Zulte Waregem.

De Kielse Ratten wisten geen van de laatste vier thuisduels in de Jupiler Pro League te winnen. Opvallend is ook dat Beerschot het enige team is dat dit seizoen nog geen enkele clean sheet behaalde in een thuiswedstrijd.

KVK BEE 123
KVK BEE 123

Onderlinge duels

De eerste ontmoeting ooit tussen Beerschot en Kortrijk in de Pro League eindigde eerder dit seizoen in een 5-5-gelijkspel. Dat is de meest doelpuntrijke wedstrijd in een regulier seizoen sinds Club Brugge-Oostende in januari 2005 (7-3).

KV Kortrijk bleef ongeslagen in elk van de laatste drie uitduels in de Jupiler Pro League tegen gepromoveerde ploegen. De laatste langere ongeslagen reeks van Kortrijk tegen promovendi dateert van 1989. Toen was dat vijf keer op rij.

Benieuwd wat het vanavond wordt op het Kiel.