WhatsApp Image 2021 11 06 At 6.49.21 PM
WhatsApp Image 2021 11 06 At 6.49.21 PM

Tegenstander in cijfers: Beerschot-KVK

Sinds Beerschot weer in eerste klasse speelt, stond het al drie keer tegenover KV Kortrijk. Drie keer eindigde de wedstrijd op een gelijkspel. Mag het zondagavond wat meer zijn voor de Veekaa op het Kiel?

12/02/2022

Vorig seizoen zagen beide clubs elkaar na de promotie van de Kielse Ratten voor het eerst terug in het Guldensporenstadion waar een wedstrijd met een hoogst ongewone eindscore werd neergezet: 5-5 werd het toen. Goalgetters met dienst voor de Veekaa waren Jonckheere, Selemani, Mboyo, Gueye en in de 94ste minuut Sainsbury.

De tweede ontmoeting dat seizoen had minder om het lijf: op het Kiel bleef het bij 0-0.

Dit seizoen was het laatste geplaatste Beerschot in september op bezoek. Het leek net als bij het vorige bezoek de drie punten mee te nemen, maar weer maakte KVK in de slotfase gelijk. Nu was het Selemani die nog knap scoorde. Eerder had Holzhauser vanaf de stip de openingsgoal gemaakt.

Van de elf die toen op het veld stonden, zullen er minstens vier niet bij zijn: Gueye en Rougeaux zijn geblesseerd, Dewaele is naar Standard getrokken en Kadri is geschorst. Inmiddels heeft Karim Belhocine wel zes nieuwkomers in huis en zijn Ilic en Vandendriessche weer speelklaar.

NIEUWE COACH

Beerschot heeft deze week zijn coach Javier Torrente bedankt voor bewezen diensten.  Beerschot staat morgen onder de leiding van zijn assistent Greg Vanderidt  (51), bij de komst van Torrente weggeplukt bij Rupel Boom waar hij op dat moment drie jaar coach was.

Het zou kunnen laten vermoeden dat de club zich al bij de degradatie neerlegt, maar in die redenering gelooft Karim Belhocine niet. “Zolang het kan, zullen ze ervoor spelen”, beseft hij. De achterstand van Beerschot op Seraing bedraagt 10 punten. Seraing moet nog 7 wedstrijden spelen, Beerschot 9. Die negende match is op Standard, waar Beerschot een 0-5 forfaitzege claimt.

Scheidsrechter op het Kiel is Wesli De Cremer.

Bovenstaande voorbeschouwing wordt u aangeboden door Golden Palace, officiële betting partner van KVK.