KVK26122018 (93 Van 105)
KVK26122018 (93 Van 105)

TEDDY CHEVALIER EN DE 50 DERBY-GOALS VAN KVK

Sinds KVK en Zulte samen in eerste klasse spelen, sinds het seizoen 2008-2009 dus, stonden beide teams al 36 keer tegenover elkaar. KVK scoorde daarin exact 50 doelpunten. Vijf daarvan zijn getekend Teddy Chevalier, de chouchou van de derby’s bij vele Veekaa-supporters. We gingen op bezoek.

17/02/2022

Teddy Chevalier speelde liefst 193 wedstrijden voor KV Kortrijk nadat hij er eerst 98 uitkwam voor de buren. Nooit scoorde hij tégen KVK, wel 5 keer mét KVK tegen Zulte.

“Ik keek altijd uit naar die derby’s”, lacht hij. “Al weken op voorhand wist ik wanneer de match werd gespeeld. Ik vond die wedstrijden altijd belangrijk omdat ik bij hen enkele problemen had gekend en dat bleef op mijn maag liggen. Elke zege tegen hen deed me evenveel deugd, elk doelpunt maakte me keer op keer ontzettend blij.”

Teddy is er inmiddels 34 en komt sinds de slotdag van de voorbije zomermercato uit voor Moeskroen. Het was een onverwachte move. “Ik kon zeker nog 1A aan, maar er was de interessante vraag van Moeskroen en het vooruitzicht dat ik einde seizoen misschien ook niet meer zou kunnen verlengen bij KVK,” vertelt de Nordist.

‘DE KVK-SUPPORTERS HEBBEN MIJN STEUN’

“Ik heb het hier goed in Moeskroen mag ik zeggen. Ik draag mijn steentje bij aan de ploeg. We stonden laatste toen ik aankwam, nu doen wij het best goed.”

En KVK? “Ik keek zondagavond nog naar de match op Beerschot op tv. Als ik kan, kijk ik naar alle wedstrijden van mijn ex-club. Het blijft de club van mijn hart, zeker weten. Het is tijd om weer aan te knopen met de zege, en dat kan niet beter gebeuren dan in de derby.”

Of hijzelf komt kijken, want hij speelt met Moeskroen pas zondagavond tegen Virton? “Ik heb er nog niet bij stilgestaan. Ik ga ervan uit dat ik de wedstrijd volg op tv. Dat doe ik zeker. Maar misschien kom ik toch, nu je erover praat.”

Hij heeft nog regelmatig contact met sommige spelers. “Met Delle en Radovanovic onder anderen. Maar ik steun iedereen. En ik denk vooral aan de supporters: ze hebben mijn complete steun om te winnen zaterdag!”

DE 50 DOELPUNTEN

Tijd om terug te blikken op de 50 goals die KVK al scoorde sinds beide teams elkaar in eerste klasse ontmoeten. En daar zijn nogal wat uitschieters bij. Remember de allereerste gescoord door Elimane Coulibaly op 16 december 2008 toen KVK de eerste derby in de hoogste reeks won met 1-0 met o.a. Karim Belhocine in de ploeg.

Of de ‘dubbels’ in de enige twee play-off 1-duels die ooit werden gespeeld: eerst Christian Benteke die met zijn twee goals voor de 2-0 zege in de thuismatch zorgde, dan Davy De Beule die dankzij zijn twee doelpunten voor de 1-2 in Waregem instond. In de lente van 2010 was dat.

Er staan liefst 6 doelpunten van Ilombe Mboyo en 5 van Teddy Chevalier bij de 50 van KVK. En die ene is natuurlijk onvergetelijk: aan het einde van de vijfde ontmoeting in dat fantastische seizoen 2018-2019 toen KVK ook voor de vijfde keer op rij won en Kristof D’Haene met een patatje zorgde voor de… 0-5.

Dit zijn de voor altijd in het geheugen gegrifte spelers die voor de 50 derby-doelpunten instonden:

Coulibaly – Barbosa – Benko (2) – Benteke (3) – De Beule (3) – Mboyo (6) – Martin – Mitrovic – Stijn De Smet – Marusic – Chanot – Poulain – Pavlovic (2) – Tomasevic – Mercier – Saadi – Chevalier (5) – Kumordzi – Ouali – Batsula – Lepoint – Avenatti (2) – Stojanovic (2) – Rolland – Ezekiel – De Sart – D’Haene – Moffi – Tuta – Van Der Bruggen – Palaversa – Gueye – Ocansey.

Zorg dat je de 51ste niet mist en koop je tickets hieronder.

Koop je tickets hier!