1 KVZ6122
1 KVZ6122

Te zwaar verdict op de Bosuil : 4-2

Na de nederlaag in de derby koos coach Elsner voor de verplaatsing naar bekerhouder Antwerp voor drie nieuwe namen in het team: Hendrickx, Sainsbury en Gueye mochten op de Bosuil aan de match beginnen. Palaversa, Rougeaux en Gano begonnen daardoor op de bank.

06/03/2021
ANT KVK 39
ANT KVK 39

Refaelov scoort opnieuw tegen de Kerels

De partij begon symbolisch toen alle spelers het terrein betraden met een knuffel in de hand als eerbetoon aan Loes, het zevenjarige meisje dat vorige week overleed in een verkeersongeluk. Daarnaast stond de partij in het teken van de actie #FootballForAll waarbij opgeroepen werd om alle vormen van racisme te bannen.

Hoewel De Sart al snel kon trappen naar doel was het wedstrijdbegin volledig voor de thuisploeg. Dat had veel te maken met het aanvalsduo Lamkel Zé – Mbokani dat al meteen erg dreigend was in de zone van de waarheid. Ilic moest snel redding brengen met de voet en De Pauw mocht vanop rechts voor doel brengen waar Mbokani net een voetje te kort kwam om de openingsgoal te scoren. De wederoptredende aanvaller vond bij de volgende actie Ilic op zijn weg die goed plat ging op een laag schot.

Het goeie wedstrijdbegin verwaterde tot iedereen terug bij de pinken was toen Seck met rood werd weggestuurd na een fout op Ocansey. Dat was misschien wat overdreven maar hetzelfde kon gezegd worden over de lichte penalty die de Kerels incasseerden iets voor het halfuur. De Sart kreeg een bal ongelukkig tegen de arm en Dierick legde de bal na consultatie van de VAR op de stip. Refaelov zette de elfmeter feilloos om : 1-0.

De reactie van de Kerels kwam er vanop afstand maar noch het schot van Chevalier noch de trap van Hendrickx konden De Wolf echt bedreigen. Tussendoor had De Sart ook nog een goeie mogelijkheid gekregen maar Julien trapte ongelukkig over de bal en kans voorbij. 1-0 halverwege.

ANT KVK 9
ANT KVK 9

KVK onterecht de boot in

Coach Elsner bracht bij het begin van de tweede helft Palaversa en Gano in het team ten nadele van Hendrickx en Gueye. Al bij de eerste bezoekende aanval kon Zinho bijna profiteren van een misverstand tussen Hongla en De Wolf maar de bal zoefde naast.

KVK kwam nu beter in de match en liet de bal goed rondgaan, maar het was Antwerp dat opnieuw een strafschop kreeg na een fout van Chevalier in de grote rechthoek. Ilic pakte echter de elfmeter van Mbokani. Bij de daarop volgende corner ging de bal echter wel tegen de netten na een kopbal van Le Marchand : 2-0.

Wie had gedacht dat de Kerels zich naar de slachtbank zouden laten leiden had het verkeerd voor want de aansluitingstreffer viel al één minuut later. Het was Selemani die de hoop voor KVK terug deed oplaaien : 2-1. Elsner zette nu alles op alles en liet Badamosi invallen voor Radovanovic. Die aanvallende intenties loonden onmiddellijk toen Selemani Gano bediende. Zinho scoorde zijn vierde goal in Kortrijkse loondienst : 2-2.

Toen iedereen dacht dat KVK erop en erover zou gaan scoorde Lamkel Zé op de counter de 3-2, wel nadat Badamosi eerst werd omgeduwd door De Laet. De VAR greep deze keer niet in. Ook nu gaven de Kerels zich niet gewonnen. Doelman De Wolf had een goeie redding in huis op een poging van Selemani, een vrijschop van Faïz werd door diezelfde De Wolf van onder de lat weggehaald.

De Veekaa bleef kiezen voor de aanval. Badamosi’s kopbal ging niet zo ver over, de ingevallen Stojanovic kon de bal met de tip van zijn schoen net niet in doel verlengen. Palaversa kreeg nog een slag in het gezicht en net op dat moment schoot ex-Kerel Verstraete vanop 25 meter in de winkelhaak : 4-2.

Zo bleven de bezoekers uiteindelijk met een wrang gevoel achter na een wedstrijd die evengoed een totaal andere richting had kunnen uitgaan. Volgend weekend speelt KVK niet, op 20 maart trekken de Kerels naar Eupen.

1 KVZ5395
1 KVZ5395

DIGEST

Antwerp speelde met De Wolf, De Laet, Seck, Hongla, Le Marchand, Lukaku, Verstraete, De Pauw, Lamkel Ze, Refaelov (73″ Haroun), Mbokani (77′ Batubinsika)
Bank: Butez, Boya, Gerkens, Myoshi, Batubinsika, Ampomah, Buta, Haroun, Avenatti

KVK speelde met Ilic, Golubovic, Sainsbury, Derijck, Radovanovic (58′ Badamosi), De Sart, Hendrickx (46′ Palaversa), Ocansey, Selemani, Chevalier (80′ Stojanovic), Guèye (46′ Gano)
Bank: Jakubech, Rougeaux, Palaversa, Stojanovic, Badamosi, Sissoko, Van Den Bossche, Gano

Goals: 28′ Refaelov (pen) (1-0), 55′ Le Marchand (2-0), 56′ Selemani (2-1), 67′ Gano (2-2), 72′ Lamkel Zé (3-2), 85′ Verstraete (4-2)
Geel: De Sart, Mbokani
Rood: Seck