WhatsApp Image 2022 09 18 At 10.36.00 PM

Sych naar EK U21

Oleksii Sych heeft zich met de nationale ploeg U21 van Oekraïne geplaatst voor het EK dat volgende zomer plaats heeft in Roemenië en Georgië. Ook Ilic, Mehssatou, Selemani, Tanaka en Henen waren opgeroepen voor interlands.

28/09/2022
Sych Interland

Oleksii Sych

Oleksii Sych speelde in beide barragewedstrijden met een ticket voor het EK U21 als inzet de volle speelduur als rechtsachter van Oekraïne.

Het team verloor de heenwedstrijd in Slovakije met 3-2 maar won dinsdag de terugwedstrijd met 3-0. Die had gezien de oorlogssituatie in zijn land plaats in Polen.

Olyksii zal uiteraard een vaste waarde zijn tijdens het EK U21 komende zomer.

Tanaka Interland

Satoshi Tanaka

Ook Satoshi Tanaka speelde twee wedstrijden met de U21 van zijn land.

De Japanner kwam na 60 minuten in tijdens de wedstrijd tegen Zwitserland die in Spanje werd gespeeld en die eindigde op 2-1 winst voor de Zwitsers.

Hij startte voor de tweede vriendschappelijke wedstrijd in en tegen Italië, een duel dat eindigde op 1-1.

Mehssatou Interland

Nayel Mehssatou

Nayel Mehssatou stond twee keer aan de aftrap van vriendschappelijke wedstrijden met het A-team van Chili.

Tegen Marokko verloor Chili 2-0, tegen Qatar werd het 2-2. In het eerste duel speelde hij 73 minuten op het middenveld, in het tweede 81 minuten op zijn vertrouwde rechtsachterpositie.

Henen Interland September

David Henen

David Henen speelde met Togo twee vriendschappelijke wedstrijden in Afrika.

Tegen Ivoorkust werd 2-1 verloren. David speelde 72 minuten. Tegen Equatoriaal Guinea werd het 2-2 en scoorde onze Kerel de openingsgoal.

Selemani Interland

Faïz Selemani

Faïz Selemani speelde op zijn beurt twee vriendschappelijke wedstrijden die zijn team telkens met het kleinste verschil verloor.

Eerst werd het 0-1 tegen Tunesië, dan 2-1 verlies tegen Burkina Faso. Beide keren stond Faïz in de spits en tegen Burkina Faso maakte hij het enige doelpunt voor de Comoren.

Ilic International

Marko Ilic

En doelman Marko Ilic maakte twee belangrijke overwinningen mee van zijn Servische nationale ploeg. Hij zat op de bank want Milinkovic-Savic van Lazio Roma stond in doel bij het team dat straks naar de World Cup in Qatar trekt. Marko hoopt erbij te zijn.

Servië won 4-1 van Zweden en 0-2 in Noorwegen waardoor het groepswinst haalt in de League B en promoveert naar de League A waarin België uitkomt.

Alle spelers zijn normaliter woensdag terug in het Guldensporenstadion.