DSC 2415
DSC 2415

"Supporters zijn de club"

KV Kortrijk start zaterdag de periode Glen De Boeck II. “Ik kijk ervan op dat er al meer dan 600 supporters meereizen naar Westerlo. Ik zal dat ook meegeven aan de spelers. Ik hoop dat dit de rest van het seizoen het geval zal zijn. De supporters moeten weten: zij zijn de club.”

06/10/2023

Het was de hele week vroeg dag voor de nieuwe coach. “Iedere dag begon voor mij om 5 uur ’s ochtends”, zegt hij. “Je wil van iedere speler meer weten, meer kennen. En er is in één week zoveel te regelen als je anders zou doen in de zes weken aanloop naar de competitie. Maar ik heb er zin in: de staf is bekwaam, de spelers hebben tegen Cercle getoond dat ze een plan kunnen uitvoeren. Ik heb er alle vertrouwen in.

Neen, hij onderschat Westerlo niet. “Ze hebben op Genk veerkracht getoond. Ik schat nooit een tegenstander in op basis van zijn plaats in de rangschikking. Anders hadden wij ook geen kans tegen Cercle.”

FYSIEK & MENTAAL

Glen De Boeck weet waar hij met deze groep naartoe wil. “Natuurlijk hebben wij de kwaliteiten niet van een Club Brugge, maar ik wil wel dat we fysiek en mentaal op hetzelfde niveau staan. Dan kan in één wedstrijd alles gebeuren. Er was een oefenwedstrijd voorzien voor komende donderdag tegen Oostende, ik heb die afgezegd: ik wil de hele week werken aan onze fysieke conditie.”

Rekenen op Kadri

De voorbije dagen had de coach al diverse gesprekken met spelers, zowel op het veld als in zijn bureau. Ook met Abdel Kadri, zijn kapitein.

“Kadri is de perfecte kapitein. Ik heb hem gezegd wat ik van hem verwacht: hij is mijn verlengstuk in de kleedkamer en op het veld. Hij is duidelijk een leider binnen de groep. Aan de manier waarop hij speelt, moet nog gewerkt worden: hij moet meer beslissend zijn, meer scoren. Maar daarvoor moet hij hoger spelen en vaker in de zone van de waarheid komen. Soms wil hij het te goed doen. Dat heb ik hem gezegd.”

Avenatti in selectie

Voor de trip naar Westerlo mist het gezelschap naast Ambrose & Challouk ook Mehssatou & Mighten door blessure. Het goede nieuws over Mehssatou is dat de kneuzing die hij aan het binnenste ligament van de enkel opliep goed revalideert. “Ik verwacht hem sneller terug dan de vier à zes weken die aanvankelijk werden voorzien,” aldus de coach.

In zijn selectie komt wel Felipe Avenatti. “Ik had een heel positief gesprek met Felipe. We hebben even teruggekoppeld naar het verleden, maar ik zag ook dat zijn trainingsweek goed was. Ik hoop dat we vanaf nu een goede samenwerking zullen hebben.”

Toen de persjongens tijdens de persconferentie praatten over een ‘zespuntenmatch’ reageerde Glen meteen: “We zijn pas begin oktober. Voor mij is dat een match als een ander. Ik wil gewoon een goed resultaat.”

Ga gratis mee!