WhatsApp Image 2023 01 28 At 18.33.14
WhatsApp Image 2023 01 28 At 18.33.14

STVV: dat veld ligt ons wel

De meeste ploegen zien ertegenop om op het synthetisch veld van STVV te gaan spelen. KV Kortrijk niet: het wint er zelfs vaak. Ook vorig seizoen nog trouwens.

04/02/2023

“Synthetische velden schrikken me zeker niet af,” zegt Pape Gueye. “Ik heb in Noorwegen op  niets anders gespeeld.” Hij scoorde ook vorig seizoen op Stayen.

KVK won bij de vorige confrontatie in Sint-Truiden met 0-2 op een originele manier. Het scoorde in de eerste minuut en in de laatste. In de openingsfase was het Faïz Selemani die de bal tegen het net prikte, in de 92ste minuut was Pape Gueye doeltreffend.

Het wordt zaterdag in de hele late avond – aftrap om kwart voor negen! – de 51ste ontmoeting tussen beide teams en die zijn mekaar zo ongeveer waard. KVK won tot hiertoe 20 keer, STVV 18 keer, draws waren er regelmatig.

Terugkijkend in de tijd zien we dat het vooral de laatste seizoenen best meeviel voor de Kerels. Vorig seizoen dus 0-2, een jaar eerder 0-0. En bij beide gelegenheden stonden van de huidige selectie alleen Faiz Selemani en Kristof D’Haene in de ploeg, en viel Pape Gueye in.

Ook in het seizoen 2018-’19 werd het weer 0-0, het jaar ervoor nog eens 0-2 dankzij twee doelpunten van Jérémy Perbet. En nog eens een seizoen eerder werd het dan weer 1-2 na goals van Mercier en Kage.

JAPANS HUIS

Vorig weekend speelde STVV 1-1 gelijk op OHL. Beide teams staan ook in elkaars buurt in de stand. STVV neemt de 9de plaats in, met maar 1 punt minder dan 8ste Cercle en 2 minder dan 7de Westerlo zodat het helemaal betrokken is in de strijd om tot de beste acht en de bijhorende play-offs te behoren.

Goalgetters met dienst zijn vooral Gianni Bruno en Daichi Hayashi, een van de vele Japanners in dienst van de Japanse eigenaar. Zij scoorden respectievelijk 10 en 7 keer. Twee andere Japanners deden de netten ook al trillen: Shinji Kagawa 2 keer, Shinji Okazaki 1 keer. Onze centrale verdediger Tsuyoshi Watanabe zal weinig tijd krijgen om een praatje te slaan, vrezen we.

Bij de Truienaars loopt ook nog een ex-Kortrijkzaan: Aboubakary Koita, de man met het ijzeren kanonschot. En dit moeten we ook nog weten: zeg vanaf deze week niet meer zomaar Stayen tegen het Truiense voetbalhuis maar Daio Wasabi Stayen Stadium. Maar de mat ligt er daarom niet beter bij.

Ga mee naar STVV!