WhatsApp Image 2022 08 13 At 9.15.59 PM 2
WhatsApp Image 2022 08 13 At 9.15.59 PM 2

Strijdvaardig KVK ten onder tegen sterk Union

Op een zonovergoten zaterdagavond trekken de Kerels naar het Dudenpark om er Union te ontmoeten. Coach Belhocine laat Gueye op de bank, in zijn plaats komt Messaoudi. Vorig jaar kon KVK geen enkele keer winnen van Union, de vraag is dus of het daar vandaag wel in slaagt. 

13/08/2022
WhatsApp Image 2022 08 13 At 9.15.59 PM
WhatsApp Image 2022 08 13 At 9.15.59 PM

Teuma zet KVK al snel op achterstand

Het eerste wedstrijdfeit komt er al na een minuutje spelen: Keita gaat op de enkel staan van Teuma en ontvangt meteen geel, zijn vierde in vier wedstrijden. Na acht minuten spelen neemt scheidsrechter Boucaut opnieuw een drastische beslissing: Sissoko tikt Lapoussin aan in de zestien meter en dat wordt bestraft met een penalty. Teuma zet de elfmeter om en zo staat het al snel 1-0.

Onze Kerels moeten in de openingsfase de bal aan Union laten en komen er niet echt door. De Brusselaars spelen enkele grote kansen bijeen maar kunnen die niet afwerken, mede dankzij een sterke Ilic. Onze doelman voorkomt een grotere achterstand met enkele knappe saves. Het is vooral Lapoussin die het Kortrijkse sluitstuk aan het werk zet.

KVK komt pas na 40 minuten een eerste keer piepen. Messaoudi klimt het hoogst bij een voorzet van Selemani maar kan zijn kopbal niet drukken. Een minuutje later stuurt Keita diezelfde Messaoudi diep, maar Moris is bij de pinken en komt goed tussen. De Kerels zijn nu ontketend en maken aanspraak op de gelijkmaker. Na een vlotte aanval komt Selemani oog en oog met de doelman, maar twijfelt te lang waardoor Lazare nog nipt kan tussenkomen. Het eindoffensief mag er zijn, maar een doelpunt maken lukt niet. Ruststand 1-0.

WhatsApp Image 2022 08 13 At 9.27.43 PM
WhatsApp Image 2022 08 13 At 9.27.43 PM

Selemani geeft hoop in kansrijke tweede helft

Coach Belhocine is duidelijk niet tevreden na de eerste helft en wisselt maar liefst drie pionnen. Vandendriessche en Gueye komen er in, net als Bruno die zijn debuut maakt voor KVK. De invallers brengen iets meer scherpte, waardoor onze Kerels meer grip krijgen op de wedstrijd. Het zorgt ervoor dat Union iets meer afwachtend gaat spelen, maar na een klein kwartier spelen moet Ilic zich voor een tweede keer omdraaien. Teuma maakt zijn tweede van de avond en zet de 2-0 op het bord. Hij krijgt de bal op de rond van de zestien, rukt zich los van Mbayo en legt weg in de hoek.

Maar het antwoord van KVK laat niet lang op zich wachten. D’Haene rukt op langs de linkerkant en legt de bal achteruit. Bruno mist zijn schot, maar Selemani let goed op en trapt binnen. De aanvaller, die vroeger nog voor Union uitkwam, maakt zijn eerste van het seizoen en brengt zijn ploeg zo terug in de match.

Union is echter niet aangeslagen: Teuma onderschept aan de rand van de zestien, dribbelt naar binnen en legt dan terug tot bij Puertas. Hij krijgt veel ruimte om te schieten, maar opnieuw staat Ilic pal. Aan de overkant maakt Gueye bijna de gelijkmaker. Selemani zet knap voor, maar onze spits mist van dichtbij.

Het regent nu kansen: eerst besluit Vanzeir twee keer op Ilic, daarna trapt Nieuwkoop net naast. Vijf minuten voor tijd gooit Belhocine er nog een debutant in, Challouk komt er in voor Dessoleil. Zo maakt de coach duidelijk dat hij niet naar huis wil zonder punten. De wissel brengt jammer genoeg geen geluk. De wedstrijd dooft uit en kansen komen er niet meer. Onze kerels gaan strijdvaardig ten onder tegen een sterk Union. Eindstand 2-1.

Volgende zondag maken onze Kerels de verplaatsing naar landskampioen Club Brugge.

WhatsApp Image 2022 08 13 At 9.59.54 PM
WhatsApp Image 2022 08 13 At 9.59.54 PM

DIGEST

Union Saint-Gilloise speelde met Moris, Nieuwkoop, Boniface (’68 Adingra), Lazare (’68 Puertas), Vanzeir, Burgess, Teuma, Lynen (’81 El Azzouzi), Van der Heyden (’88 Sykes), Kandouss, Lapoussin

Bank: Pirard, Adingra, Puertas, Dony, El Azzouzi, François, Sykes


KVK
speelde met Ilic, Watanabe, Mbayo (’76 Henen), Messaoudi, Selemani, Keita (45′ Bruno), Sissoko (45′ Gueye), Dessoleil (’83 Challouk) , Mehssatou (45′ Vandendriessche), Radovanovic, D’Haene

Bank: Vandenberghe, Deman, Foubert, Challouk, Gueye, Vandendriessche, Silva, Bruno, Henen

Goals: 9′ Teuma (1-0), 58′ Teuma (2-0), 63′ Selemani (2-1)

Geel: 1′ Keita, 24′ Sissoko, 26′ D’Haene