WhatsApp Image 2023 07 30 At 17.52.50 2

Strijdend ten onder in Ghelamco

KVK heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen verloren, maar dan wel met opgeheven hoofd. Tegen een sterk op dreef zijnd AA Gent tanken we ondanks de nederlaag ongetwijfeld vertrouwen voor wat komen moet.

30/07/2023
WhatsApp Image 2023 07 30 At 16.10.15

2-1 BIJ DE RUST

Het voetbalseizoen 2023-2024 kon anders niet beter beginnen voor KVK. Binnen de vijf minuten zette captain Abdel Kadri een dubbelpas op met Bruno en werkte die ook heerlijk af buiten het bereik van Paul Nardi.

De 0-1 was een enorme opsteker voor KVK bij wie doelman Vandenberghe al in de openingsfase moest ingrijpen op een kopbal van Cuypers. Maar de Veekaa straalde lef en zelfvertrouwen uit en reageerde scherp met enkele knappe acties onder de leiding van dirigent Kadri.

Voor de 600 (zeshonderd!) meegereisde fans was dit een unieke aanzet. Helaas werd het drie minuten later al 1-1 na een ongelukkige tussenkomst van Aleksandar Radovanovic die een voorzet van Orban zonder tegenstander in de buurt in eigen doel verwerkte.

Edward Still toonde in de aanloop naar deze wedstrijd toe veel vertrouwen in zijn manschappen; hij opteerde zelfs voor een basisplaats voor de pas 17-jarige Lars Montegnies. “Lars heeft me tijdens de oefenwedstrijden het meest overtuigd op de ‘zes’,” zei de Kortrijkse coach.

Ook Massimo Bruno startte, waardoor in vergelijking met de galawedstrijd van het vorige weekend tegen Volendam Messaoudi en Audoor op de bank begonnen.

Op het halfuur kwam AA Gent op voorsprong na een hoekschop. Hugo Cuypers kopte de bal via de voet van de verste doelpaal binnen. Meteen goed voor de 2-1 ruststand na een speelhelft waarin KVK zich met regelmaat van zijn goede zijde liet zien.

WhatsApp Image 2023 07 30 At 16.12.53 3

SPANNING TOT HET EINDE

Na de pauze had de thuisploeg verder het initiatief maar af en toe zette de Veekaa scherpe counters op. Zo was er een moment van uitstekende combinatie met vijf Kortrijkzanen in de actie. Nadat Gent een paar doelkansen vergat af te maken, was het de beurt aan Dylan Mbayo om alleen voor doel op te dagen. Nardi redde.

In de 70ste minuut was de gelijkmaker dichtbij toen Kadri kundig voorzette maar Avenatti kon net niet bij de bal om te scoren. Hij hield er wel een hoekschop aan over en die had zware gevolgen. De bal werd ontzet en Gift Orban kon de scherpe counter in de verste hoek afmaken. 3-1.

Even later behoedde Tom Vandenberghe zijn team voor een grotere achterstand wanneer hij heel knap een schot van Cuypers redde. Edward Still bracht enkele nieuwe krachten in. De meest onfortuinlijke was David Henen die er al na enkele minuten geblesseerd uit moest. Avenatti bracht de spanning nog terug tot het einde met een knap kopbaldoelpunt.

KVK verloor zo zijn eerste wedstrijd met 3-2, maar toonde op het veld van het goed gerodeerde AA Gent, dat net nog 5-1 won in Europa, veel inzet en af en toe ook aardig wat kwaliteit.

Komende zondag 6 augustus om 19u15 ontvangen we STVV voor de eerste thuismatch van het seizoen. Mis niets van het nieuwe seizoen en koop je abonnement via onderstaande link!

Koop hier je abonnement!
WhatsApp Image 2023 07 30 At 16.56.14 3

DIGEST

KAA Gent speelde met Nardi; Samoise, Watanabe, Torunarigha, Castro-Montes (67’ Fortuna); Kums, De Sart, Hong (76’ Gerkens); Hjulsager (67’ Fofana), Orban (76’ Tissoudali), Cuypers
Bank: Roef, Kandouss, Gerkens, Tissoudali, Fofana, Agbor, Fortuna

KVK speelde met Vandenberghe; Wasinski, Silva, Radovanovic; Mbayo (73’ Henen, 77’ Decoene), Mehssatou (73’ Audoor), Montegnies (89′ Challouk), Kadri, De Neve; Avenatti, Bruno  (77’ Messaoudi)
Bank: De Vlaeminck, Atemona, Challouk, Messaoudi, Decoene, Henen, Audoor

Goals: 5′ Kadri 0-1, 8′ Radovanovic (OG) 1-1, 30′ Cuypers 2-1, 71′ Orban 3-1, 86′ Avenatti 3-2