KVK Gnt1
KVK Gnt1

Strafschop houdt drie punten in Kortrijk

Op zondagavond (21u.) mochten KVK en AA Gent de achtste speeldag afsluiten. Na de 1 op 6 waren de rood-witten aan eerherstel toe. Coach Elsner begon met Fixelles in de basis. Onze Deense nieuwkomer Torp zat voor het eerst op de bank. Radovanovic was geschorst.

19/09/2021
KVK Gnt2
KVK Gnt2

Panenka Selemani zorgt voor 1-0

De thuisploeg opende gretig en een kopballetje van Fixelles al in de eerste minuut was het eerste wapenfeit, de voorafgaande voorzet van Selemani was niet onaardig. Het was de voorbode naar snel succes, want toen ex-Kerel De Sart in de zevende minuut hands beging, trapte Selemani de 1-0 vanop de stip voorbij Bolat. Zijn panenka was niet zonder risico, maar vloerde toch makkelijk de Gentse keeper.

De bezoekers waren wat aangeslagen, zochten hun ritme en drive, maar het plannetje van Elsner zat goed in elkaar. Vanuit een goed georganiseerd blok achteraan was er nauwelijks doorkomen aan. Het was vooral het het duo Gueye-Selemani dat elkaar vond en het de bezoekende defensie lastig maakte zonder evenwel in grote kansen te grossieren.

Gent, dat donderdag nog Conference League had gespeeld, kwam maar niet in haar ritme en bleef zoekend wroeten zonder succes. Ondertussen bleef KVK frivool combineren maar het ontbrak in de grote rechthoek telkens net dat tikkeltje geluk.

Net voor de rust kreeg Gent haar beste kans toen Owusu vanop 20 meter de eerste bal tussen de palen trapte en Ilic, uiteindelijk de beste Kerel in deze partij, een goede reactie in huis had. We gingen rusten bij 1-0.

KVK Gnt3
KVK Gnt3

Gent mist elfmeter en ziet goal afgekeurd

De tweede helft opende spectaculair met een vroege strafschop voor Gent toen Rougeaux de bal ongelukkig op de arm kreeg. Bezus miste echter de unieke mogelijkheid toen hij de elfmeter naast trapte. Aan de overkant kreeg Selemani dan weer een buitenkas op een tweede doelpunt toen hij heerlijk uithaalde en Bolat met een zweefsprong redding bracht.

De druk van de bezoekers, die nog geen enkele keer op verplaatsing konden winnen dit seizoen, nam nu toe, Eerst trapte Nurio over, het vizier van Bezus stond ook slecht afgesteld. De pegel van Owusu was wel heel degelijk, maar de vuisten van Ilic voorkwamen de gelijkmaker.

Vanhaezebrouck voerde een driedubbele wissel door en zette ex-KVK’er Mboyo in de spits waarop Elsner ook voor twee nieuwe krachten koos: Ocansey en Mbayo in plaats van Selemani en Moreno. Rougeaux pakte ondertussen zijn vijfde gele kaart en mist zo de derby in Waregem.

Torp kreeg nog zijn eerste speelminuten en ondertussen schakelde Gent een versnelling hoger en dat loonde bijna. In minuut 81 kreeg de Kortrijkse verdediging de bal niet goed weg en Tissoudali potte een doelpunt maar de VAR had voorafgaand buitenspel gezien en zo bleef het 1-0. Chakvetadze knalde nog eens op de vuisten van Ilic maar meer was er niet ondanks een spannende slotfase. Zo won KVK van Gent met het kleinste verschil in een partij waarin vooral de tweede helft aardig om volgen was. Een knappe zesde plaats voor de Veekaa en een vierde clean sheet voor uitblinker Ilic was een feit.

Volgende week wacht … de derby in Waregem. Op zaterdagavond om 20.15u weten we of KVK begonnen is aan een nieuwe zegereeks tegen de buren.

KVK Gnt4
KVK Gnt4

DIGEST

KVK speelde met Ilic, Dewaele, D’Haene, Sainsbury, Rougeaux (79′ Jonckheere), Palaversa, Selemani (63′ Mbayo), Fixelles (71′ Torp), Gueye (71′ Badamosi), Vandendriessche, Moreno (63′ Ocansey)
Bank: Delle, Mbayo, Kadri, Ocansey, Jonckheere, Alioui, Bendianishvili, Torp, Badamosi

KAA Gent speelde met Bolat, Okumu, Ngadeu-Ngadjui, Owusu (79′ Kums), Tissoudali, Bezus (62′ Mboyo), Lemajic, De Sart, Samoise (62′ Chakvetadze), Hanche-Olsen, Fortuna (62′ Malede)
Bank: Roef, Mboyo, Chakvetadze, Godeau, Kums, Malede, Castro-Montes

Doelpunten: 9′ Selemani (pen) (1-0)
Geel: Vandendriessche, Fixelles, Rougeaux, Owusu, Mbayo, Bolat, De Sart