KVK Bee1
KVK Bee1

Spektakelstuk van de bovenste plank : 5-5 tegen Beerschot

Na het oververdiende gelijkspel tegen de buren kregen de Kerels het bezoek van seizoensrevelatie Beerschot. De nieuwkomer in de JPL kon mits winst aan de leiding komen, maar KVK wilde de match ook gebruiken om iets te doen in zijn minder goeie thuisreputatie.

Coach Vanderhaeghe, die door een schorsing de match in de tribune volgde, gaf het vertrouwen aan de elf die begonnen aan de partij aan de Gaverbeek. Captain Van Der Bruggen, terug uit blessure, begon op de bank.

07/11/2020
KVK Beerschot ZVK9865
KVK Beerschot ZVK9865

Kerels nemen vliegende start

De wedstrijd kende een drooomstart voor KVK want de eerste aanval was al meteen goed voor een doelpunt. Selemani troefde Vorogovskiy af, legde met het hoofd terug op Jonckheere die simpel binnenduwde: 1-0. KVK putte vertrouwen uit die vroege treffer en ook de volgende goede aanval was goed voor een goal. Gueye tikte een prima assist van Dewaele tot bij Selemani die Vanhamel van dichtbij vloerde : 2-0 na nauwelijks acht minuten!

Beerschot moest nu komen en dat deed het ook. Jakubech had een goeie reflex op een poging van Vorogovskiy in huis en Tissoudali kon drie keer aanleggen in dezelfde fase : eerst knalde hij tegen de paal, in de rebound bracht Jakubech redding met de voet, zijn derde poging ging over.

De wedstrijd bleef een grote amusementswaarde hebben en terwijl Beerschot zich in de wedstrijd speelde, had Mboyo ei zo na een derde goal aan de voet, maar zijn poging ging een meter naast. Datzelfde lot kende ook een knap hakje van Gueye na prima voorbereidingswerk van Dewaele.

Het tempo bleef hoog en ook aan de overkant noteerden we kansen voor Tissoudali (voorlangs) en Holzhauser (over). Beerschot bleef komen en de ingevallen Bourdin scoorde uiteindelijk ook op assist van, alweer, Holzhauser : 2-1, de stand aan de rust.

KVK Beerschotz ZVK0367
KVK Beerschotz ZVK0367

Knotsgekke tweede helft mondt uit in gelijkspel

De Kerels kenden een dramatische start van de tweede periode toen Beerschot in twee minuten evenveel keer scoorde. Eerst kregen de Mannekes een strafschop na een fout van Derijck op Tissoudi, Holzhauser scoorde vanop elf meter zijn negende goal van het seizoen. Nauwelijks afgetrapt waren de bezoekers daar al opnieuw, Holzhauser, met een knal tegen de paal en Tissoudali die de rebound binnentikte: 2-3.

De Kerels waren door die ommekeer even uit hun lood geslagen maar rechten uiteindelijk de rug. In minuut 56 werd Gueye onderuit gehaald door Bourdin in de grote rechthoek en scheids Vergote floot opnieuw voor strafschop. Specialist Mboyo scoorde zo voor de zevende keer dit seizoen : 3-3 en alles te herdoen.

De match kon nu alle kanten uit, hoewel de Kerels terug de betere ploeg op het veld werden. Dat uitte zich in een knappe vrijschop van Mboyo die de bal proper over de muur dropte, maar Vanhamel pakte uit met een knappe save. De Beerschot-keeper verkeek zich echter bij de volgende Kortrijkse aanval toen Gueye sneller op de bal was dan hij en Pape de 4-3 lukte!

Nog was de doelpuntenkermis niet voorbij, want een kwartier voor tijd lukten de Antwerpenaars de gelijkmaker. Holzhauser trapte een vrijschop tegen de lat en Bourdin legde met een binnentikker de 4-4 achter Jakubech.

De teerling was nog niet geworpen en toen Coulibaly kon uithalen had Adam een uitstekende parade in huis op de lage knal. Ook aan de overzijde had er een vijfde goal kunnen vallen toen De Sart een leuke één-twee opzette met Mboyo en plots oog in oog kwam te staan met Vanhamel die opnieuw redde.

In de slotfase vielen de doelpunten toch nog en werd er zowaar nog twee keer gescoord. Eerst scoorde Frans met een kopbal de 4-5, in de toegevoegde tijd bracht Sainsbury met een harde knal het verdiende gelijkspel op het bord : 5-5!

Einde van een absolute spektakelmatch die geen winnaar opleverde. De Kerels kunnen door de komende interlandbreak even bekomen om zich daarna klaar te stomen voor de confrontatie met landskampioen Club Brugge, eind deze maand.

KVK Beerschot ZVK9512
KVK Beerschot ZVK9512

DIGEST

KVK speelde met Jakubech, Golubovic, Sainsbury, Derijck, Gueye (77′ Badamosi, 90′ Van Den Bossche)), De Sart, Dewaele, Ocansey, Jonckheere (74′ Stojanovic), Mboyo, Selemani

Bank : Ilic, Hines-Ike, Stojanovic, Rougeaux, Van Den Bossche, Badamosi, Golubovic, Van Der Bruggen

Beerschot speelde met Vanhamel, Van den Bergh, Dom, Frans, Pietermaat, Vorogovskiy (30’ Bourdin), Sanusi (73′ Noubissi), Coulibaly, Holzhauser, Tissoudali, Suzuki (82′ Halaimia)

Bank : Biebauw, Van den Buijs, Bourdin, Prychynenko, Sanyang, Halaimia, Noubissi

Doelpunten : 1’ Jonckheere (1-0), 8’ Selemani (2-0), 39’ Bourdin (2-1), 49′ Holzhauser (pen) (2-2), 50′ Tissoudali (2-3), 57′ Mboyo (3-3), 68′ Gueye (4-3), 75′ Bourdin (4-4), 89′ Frans (4-5), 90+3′ Sainsbsury (5-5)
Geel : Vorogovskiy, Sanusi, Sainsbury, De Sart
Rood: