DSC 0251
DSC 0251

Snelle Moreno brengt diepgang

Als MyKVK-lid krijg je telkens als eerste het transfernieuws te horen vanop de club. Bekijk hieronder onze nieuwste aanwinst!

29/06/2021
Mailingsvisual Moreno
Mailingsvisual Moreno

Colombiaanse snelheid

Op zijn 24 speelde Moreno al in zes competities en niet van de minste. Hij begon in zijn geboortestad Medellin bij Atletico Nacional, de eerste Colombiaanse ploeg die de Copa Libertadores – zeg maar de Champions League van Zuid-Amerika – kon winnen. Op zijn 18 stond hij er al in de basis en speelde liefst 13 internationale wedstrijden in de bewuste Copa Libertadores.

Meteen kwam hij op de radar van Manchester City dat hem een langlopend contract aanbood en de volgende dag meteen verhuurde aan het Spaanse Deportivo La Coruna waar hij 18 wedstrijden speelde, de laatste van het seizoen trouwens samen met Davy Roef wiens enige match van het seizoen het werd.

Het volgende seizoen leende City Moreno uit aan FC Girona tot nieuwjaar waarna hij een compleet seizoen en dus ook een compleet kalenderjaar vertrok naar Flamengo Rio de Janeiro in Brazilië waar hij 21 wedstrijden in de hoogste reeks speelde.

Na een half jaar bij het Mexicaanse Santos Laguna waar hij alweer 11 wedstrijden in de Copa Libertadores speelde, haalde City hem terug naar Europa, verlengde zijn contract tot 2023 en leende hem uit aan het Portugese Portimonense waar hij de hele heenronde speelde maar daarna door contractuele problemen nog amper werd opgesteld.

Zo kwam Marlos Moreno vorig seizoen bij Lommel SK terecht, een satellietclub van City. De Limburgers zijn duidelijk opgetogen over zijn prestaties. Marlos miste er vanaf zijn komst geen enkele wedstrijd en liet zich opmerken met 5 doelpunten en 4 assists. Hij was trouwens present in de bekerwedstrijd Lommel-Kortrijk (1-3) in februari jongstleden.

“Marlos is heel snel en technisch vaardig”, prijst sportief manager Rik Foulon. “Hij is zeker een meerwaarde voor onze groep.”

Marlos Moreno trekt op huurbasis richting het Guldensporenstadion.

Bienvenido Marlos!