Selemani zorgt voor de 3-4 in de extra tijd

De Kerels die een sterke partij tegen Club Brugge neerzetten, trokken voor hun laatste verplaatsing naar Waasland-Beveren dat moest winnen in het kader van het behoud. Coach Elsner verving voor deze partij de geschorste Ocansey door Chevalier.

11/04/2021
Wbe KVK2
Wbe KVK2

Twee goals Frey zetten KVK op achterstand

We waren nauwelijks drie minuten ver of KVK stond al op voorsprong. Gano kon optimaal profiteren van het foutje van Vukotic en hulp van Gueye en zette de Kerels tegen zijn ex-ploeg al meteen op rozen : 0-1. De thuisploeg moest nu nog meer druk naar voren zetten en lukte al snel de gelijkmaker.

Net voorbij het kwartier schudde Ilic nog eerst een knappe save uit zijn handschoenen op een kopbal van Vukotic, maar in die rebound moest Marko zich toch gewonnen geven toen Frey de gelijkmaker scoorde: 1-1. De  thuisploeg had met een punt niet genoeg en bleef daarom voor de aanval kiezen, zij het met niet al te academisch voetbal.

Dat leverde een nerveuze partij op met veel balverlies en afval in het spel op en kansen die uit de lucht zouden moeten vallen. Zo kreeg Schryvers een erg goeie kans na een hakje van Frey maar hij schoot over, aan de overzijde trapte Gueye een mogelijkheid over.

De bedreigde thuisploeg bleef er volop voor gaan en net voor de rust werd die ijver omgezet in een tweede goal. Frey scoorde van dichtbij met het hoofd en zo waren de Kerels op achtervolgen aangewezen : 2-1.

Wbe KVK3
Wbe KVK3

Selemani zorgt voor sensationeel slot in extra tijd

Elsner haalde Sissoko uit de ploeg ten voordele van Makarenko in de hoop het tij te keren en dat lukte erg snel. Eerst redde Jackers nog een poging Gano na goed voorbereidend werk van Gueye en bij de daaropvolgende poging zorgde Zinho zelf voor de assist voor De Sart. Julien trapte laag in de hoek de 2-2 binnen.

Zes minuten later klom KVK zelfs op voorsprong. Toen Selemani werd aangetikt door Schoonbaert in de grote rechthoek, floot Lambrechts, na consultatie van de VAR, een elfmeter voor de Kerels en Selemani zette die beheerst om: 2-3.

De thuisploeg trok nu met man en macht naar voren en daardoor kregen de bezoekers veel ruimte om te counteren. Dat leverde een schietkans voor Gueye op die in corner geduwd werd door Jackers, maar ook een uitgelezen kans voor Efford die oog in oog met Ilic op de KVK-goalie trapte.

Het regende nog reuzekansen voor de kooi van Jackers maar noch De Sart, Dewaele en Selemani konden de match definitief beslissen. De Waaslanders voerden de druk op tot op het einde en in de erg boeiende extra tijd leverde dat eerst nog een penalty op die door Frey werd omgezet : 3-3, maar ook de winninggoal van Selemani die in de allerlaatste seconde (minuut 95!) de wedstrijd besliste : 3-4!

Volgende week zondag sluit KVK het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen KV Mechelen. Aftrap om 18u. in het Guldensporenstadion.

Wbe KVK4
Wbe KVK4

DIGEST

Waasland-Beveren speelde met Jackers, Schryvers (86′ Mertens), Schoonbaert (63′ Koita, 86′ Faucher), Nilsen, Vukotic, Khammas (72′ Albanese), Verstraete, Heymans, Bertone, Sinani (63′ Efford), Frey
Bank: Lathouwers, Gabriël, Faucher, Efford, Albanese, Koita, Vieira, Sula

KVK speelde met Ilic, Dewaele, Derijck, Radovanovic, Golubovic, Chevalier (76′ Jonckheere), Sissoko (46′ Makarenko), De Sart, Selemani, Gano (83′ Rougeaux), Guèye (72′ Badamosi)
Bank: Jakubech, Rougeaux, Badamosi, Hendrickx, Makarenko, Jonckheere, Van Den Bossche, Lucqman

Goals: 3′ Gano (0-1), 17′ Frey (1-1), 45′ Frey (2-1), 49′ De Sart (2-2), 58′ Selemani (pen) (2-3), 90+1′ Frey (3-3), 90+5′ Selemani (3-4)
Geel: Dewaele, Schoonbaert