KVK Gnt1
KVK Gnt1

Selemani scoort, Ilic houdt de nul: 1-0 vs Gent

De Kerels ontvingen op tweede Kerst het AA Gent van oud-coach Vanhaezebrouck. Na de knappe thuiszege tegen Standard was het uitkijken naar een vervolg tegen de vice-kampioen.

26/12/2020
KVK Gnt2
KVK Gnt2

Kerels laten snelle openingsgoal liggen

KVK startte erg goed aan de partij die hen bij winst over Gent zou doen springen. Bolat miskeek zich bijna op een terugspeelbal en Ocansey probeerde een bal via zijn steunbeen in doel te verlengen, maar de Gentse keeper reageerde alert.

De goede start kreeg geen vervolg op het moeilijk bespeelbare veld. Wel kregen we een pak pittige duels en veel strijd. Jaremtsjoek claimde een strafschop maar kreeg die niet van scheidsrechter Smet die de Oekraiener nog voor halfweg met rood wegstuurde na een domme duw op Golubovic. Aan de overzijde kregen De Sart en Ocansey geel.

Gent voerde de druk stelselmatig op: Bezoes dreigde op vrijschop, Bukari probeerde het vanop afstand, maar de dreiging zorgde niet echt voor groot gevaar. 0-0 aan de rust.

KVK Gnt3
KVK Gnt3

Mirakelman Ilic houdt de drie punten thuis

De Kerels, met Van Der Bruggen in plaats van de gekwetste De Sart, begonnen uitstekend aan de tweede helft en al snel brak Selemani de ban. Hij slalomde door de Gentse defensie en besloot dan knap in de rechterbenedenhoek : 1-0 en Bolat geklopt.

Net voor het uur kon die score gerust verdubbelen, want eerst kreeg Dewaele een prima kans maar alleen voor Bolat besloot hij op het Gentse sluitstuk, in de rebound besloot Makarenko met een lob op de lat.

De Kerels bleven baas over het spel, maar plots dook Mohammadi toch voor Ilic op. De bezoekende linksachter haalde goed uit, maar Marko duwde de bal tegen de lat. In de rebound liet de vrijstaande Bukari de gelijkmaker liggen.

De bezoekers die driemaal na elkaar wonnen, voelden de bui hangen en gingen nog aanvallender spelen, maar de de pionnen van Vanderhaeghe stonden uitstekend geplaatst en veel kansen moest KVK niet weggeven. Daardoor konden de Kerels naar hartelust counteren enn vooral Selemani voelde zich daarbij in zijn sas.

In de slotfase zetten de Buffalo’s alles op alles maar Ilic schudde een paar mirakelsaves uit zijn handschoenen. Zo redde hij knap de poging van Bezoes en het schot van Kleindienst vanuit een scherpe hoekk. Zo hield Marko met veel klasse de drie punten in Kortrijk.

KVK kan door de zege als voorlopige achtste de winterstop ingaan. Op 9 januari hervat de competitie en ontvangen de Kerels om 18.30 RC Genk.

KVK Gnt4
KVK Gnt4

DIGEST

KVK speelde met Ilic, Mboyo (88′ Stojanovic), Guèye (75′ Lepoint), De Sart (46′ Van Der Bruggen), Selemani (85′ Jonckheere), Makarenko,  Ocansey, Derijck, Hines-Ike, Golubovic, Dewaele

Bank: Jakubech, Stojanovic, Van Der Bruggen, Lepoint, Sissako, Jonckheere, Van Den Bossche

AA Gent speelde met Bolat, Jaremtsjoek, Bezoes, Bukari, Mohammadi (82′ Kleindienst), Owusu (64′ Depoitre), Dorsch (82′ Marreh), Castro-Montes, Núrio, Ngadeu, Hanche-Olsen

Bank : Roef, Arslanagic, Botaka, Marreh, Depoitre, Godeau, Plastun, Kleindienst

Goals: 49′ Selemani (1-0)
Geel: De Sart, Ocansey, Lepoint
Rood: Jaremtsjoek