WhatsApp Image 2021 12 11 At 4.39.07 PM
WhatsApp Image 2021 12 11 At 4.39.07 PM

Selemani schenkt Kerels drie gouden punten

Na het verlies tegen Cercle waren de Kerels aan eerherstel toe. Kind van de rekening moest OH Leuven worden dat onder KVK gerangschikt stond.

Coach Belhocine gaf Mbayo zijn eerste basisplaats in de competitie. Vandendriessche kwam terug uit schorsing, Badamosi verscheen voor het eerst sinds eind augustus nog een keer aan de aftrap – Steven Verhamme

11/12/2021
WhatsApp Image 2021 12 11 At 4.20.33 PM
WhatsApp Image 2021 12 11 At 4.20.33 PM

Twee lichte rode kaarten bepalen eerste helft

De Kerels begonnen eigenlijk met tien aan de match, want er waren nauwelijks twee minuten gespeeld of Palaversa kreeg al rood na een charge op de enkel van Malinov. Scheidsrechter Vergoote interpelleerde de VAR en nam de harde beslissing tot groot onbegrip van coach Belhocine.

Beide ploegen waren wat van de kaart en het niveau van het spel kon toch een stuk beter. Een schotje van Shengelia, makkelijk gepakt door Ilic, was het enige wapenfeit in het eerste kwartier.

De thuisploeg schonk het initiatief aan de Leuvenaars, zonder ex-Kerel Mercier, maar de vele slordigheden en het trage tempo verhinderden echt spektakel. Ook al omdat Vergoote te pas en te onpas het spel stillegde op het zware veld. Shengelia’s nieuwe poging die te ver over ging, illustreerde de onmacht die over deze wedstrijd hing.

Net voorbij het half uur zette Selemani zich wel goed door. Faiz dwong ook een corner af die werd afgeweerd in de voeten van Mbayo maar Dylan, die een sterke wedstrijd speelde, besloot een paar meter naast.

Vijf minuten voor de rust viel ook OHL met tien na een rode kaart voor Kaba toen hij op de enkel van Dewaele ging staan. Sainsbury stond nog eens goed in de baan van een Leuvens schot en zo voorkwam Trent erger. Een pegel van Selemani die te ver over ging, was het slot van de eerste helft.

0-0 na 45 minuten.

WhatsApp Image 2021 12 11 At 4.28.53 PM
WhatsApp Image 2021 12 11 At 4.28.53 PM

Selemani knalt de 2-1 tegen de touwen

Leuven, zonder fans in de tribune, startte na de rust met twee nieuwe krachten. Schrijvers’ poging ging naast, maar de eerste grote kans was toch voor de Kerels. Kadri schudde enkele mooie bewegingen uit zijn voeten, zette Selemani alleen voor doel maar Faiz’ bal werd nog van de lijn gekeerd! Snel naar de overkant waar Rezaei maar een seconde te laat opdook om een lage voorzet aan de verste paal binnen te duwen. Een knap begin van een veel betere tweede helft.

KVK verhoogde de druk en nu kwamen de kansen wel. Eerst verscheen  Badamosi alleen voor doel, maar hij gaf de bal toch nog aan een medemaat, bij de tweede kans kwamen de Kerels toch op 1-0. Sainsbury ging net voorbij de middencirkel op wandel en haalde dan vernietigend uit. De bal verdween achter Runarsson in de linkerbenedenhoek!

Eigenlijk had het kort daarop al 2-0 moeten staan. Mbayo zette zich goed door op rechts, Dylan legde de bal panklaar voor doel maar Selemani kon er net niet zijn voet tegen zetten.

In plaats van de tweede Kortrijkse goal scoorde Leuven de gelijkmaker. Invaller Sekidika stond nauwelijks op het veld of hij knalde tussen twee verdedigers de 1-1 voorbij Ilic.

Belhocine gokte met een driedubbele wissel in minuut 80 (Vandendriessche viel wel gekwetst uit) terwijl de spanning in de wedstrijd toenam. Selemani kreeg uit het niets een goeie mogelijkheid maar raakte de bal slecht, maar bij zijn volgende kans trapte hij met een kanonbal in de rechterbovenhoek de winninggoal voorbij de Leuvense keeper : 2-1! Een zege die meer dan wat deugd deed.

Dinsdagavond trekt KVK, opnieuw in de top 8 van de klassering, naar de kust voor de derby tegen KVO. Aftrap om 21u.

WhatsApp Image 2021 12 11 At 4.33.42 PM
WhatsApp Image 2021 12 11 At 4.33.42 PM

DIGEST

KVK speelde met Ilic, Mbayo (80′ Moreno), D’Haene, Dewaele, Sainsbury, Palaversa, Selemani, Kadri (72′ Fixelles), Badamosi (80′ Messaoudi) , Vandendriessche (80′ Rougeaux), Radovanovic
Bank: Delle, Derijck, Moreno, Jonckheere, Rougeaux, Messaoudi, Fixelles

OH Leuven speelde met Runarsson, Schrijvers, De Sart (46′ Rezaei), Chakla, Malinov (72′ Sekidika), Dewaest, Kaba, Shengelia (46′ Al-Taamari), De Norre, Maertens, Ozkacar
Bank: Romo, Ngawa, Sekidika, Keita, Ouedraogo, Al-Tamari

Goals: 62′ Sainsbury (1-0), 72′ Sekidika (1-1), 88′ Selemani (2-1)
Geel: Mbayo, Badamosi, Selemani
Rood: Palaversa, Kaba
Toeschouwers : 4321