Selemani Met Comoren
Selemani Met Comoren

Selemani en Badamosi gaan door in Afrika Cup

Goed nieuws voor Faïz Selemani en Mohamed Badamosi. Beiden plaatsten zich met hun nationale ploeg voor de 1/8ste finales in de Afrika Cup.

21/01/2022

GAMBIA GROEPSWINNAAR

Zowel vanwege de Comoren als van Gambia die beide voor het eerst deelnemen aan de Afrika Cup is het een stunt om de volgende ronde te halen.

Gambia won twee keer, speelde één keer gelijk. Het team van Tom Saintfiet benutte ten volle de toegevoegde tijd. Na de 1-0 zege tegen Mauritanië speelde het 1-1 tegen Mali dankzij een gelijkmakende penalty in de 90ste minuut (1-1). Donderdag won het met 1-0 van Tunesië dankzij de winning-goal van Seraing-speler Jallow in de 93ste minuut en werd meteen groepswinnaar. Badamosi had zijn verdienste. Ook tegen Tunesië viel hij in, nu in de 62ste minuut.

COMOREN OP HET NIPPERTJE

De Comoren, de kleine eilandengroep in de Indische Oceaan van waar Faïz Selemani’s vader afkomstig is, blijven er nipt bij. Zij eindigden derde in hun groep en werden de vierde beste derde van de zes groepen. Precies de vier beste derden gaan door. Dat was een meevaller: de Comoren wonnen slechts één wedstrijd: met 2-3 van Ghana ook al in de slotfase en pakten dus ‘slechts’ drie punten.

Vaste waarde Selemani was er de eerste wedstrijd niet bij door een lichte blessure, maar speelde de volgende twee wedstrijden voluit mee. Als de info vanuit Afrika klopt, liep Faïz Selemani in twee wedstrijden twee gele kaarten op en is hij geschorst voor de volgende wedstrijd. Dan blijft hij uiteraard bij zijn groep die theoretisch nadien nog verder kan doorgaan.

MAANDAG 1/8STE FINALE

De Comoren spelen maandag om 20 uur tegen het sterke gastland Kameroen. Gambia aast op meer nu het maandag om 17 uur tegenover Guinee staat.