KVK EUP 34
KVK EUP 34

Scoreloos gelijkspel tegen Panda's

De knappe uitzege op vicekampioen Gent zorgde voor een boost van vertrouwen en het was uitkijken of de Kerels die prestatie thuis nog eens konden herhalen. Coach Vanderhaeghe zag vorige week Moffi uitvallen, hij werd in het team vervangen door Gueye. Nieuwkomer Sainsbury zat op de bank.

21/08/2020
KVK EUP 39
KVK EUP 39

Weinig kansen

Bij een zomerse temperatuur van 27 graden werd afgetrapt en de warmte kwam de spelkwaliteit van beide teams niet ten goede.

Het was zoeken naar de juiste opening en de combinaties kwamen er onvoldoende uit. Het was dan ook lang wachten op kansen en die vielen vooral aan de bezoekende kant. Ndri schoot naar doel maar Jakubech stond goed opgesteld en kort daarop zweefde Adam ook knap een vrijschop van Musona uit zijn doel. De Kerels stelden daar weinig tegenover. Veel inzet en energie maar geen kansen. 0-0 bij de rust.

KVK EUP 15
KVK EUP 15

Clean sheet

Vanderhaeghe haalde Gueye uit de ploeg ten voordele van Selemani na de pauze. De Kerels speelden nu met iets meer vuur, maar het was Eupen dat de kansen bleef krijgen. Ndoy kopte op de paal en Dewaele blokte met lijf en leden een poging van Ndri. Diezelfde aanvaller vond kort daarop Jakubech op zijn weg die goed was uitgekomen. Het bleef zoeken voor de Kerels maar in minuut 66 kregen ze wel een erg goeie mogelijkheid maar de vinnige Ocansey besloot op De Wolf.

In de slotfase kon het nog alle kanten uit. Mboyo knalde in het zijnet op assist van Selemani, Koné kon net niet goed bij de bal toen hij voor Jakubech verscheen. Embalo schoot in de extra tijd ook nog eens op de paal, Jakubech zweefde een vrijschop van Peeters uit zijn doel.

0-0 en het eerste gelijkspel en clean sheet voor de Kerels in het nieuwe seizoen. Volgend weekend trekken ze naar Jan Breydel voor de derby met Cercle Brugge.

KVK speelde met: Jakubech, Derijck, Lepoint (55’ Ajagun) , Golubovic, Mboyo, Makarenko, Rougeaux, Dewaele, Ocansey, Van Der Bruggen, Gueye (46’ Selemani)Bank: De Man, Sainsbury, Ajagun, Selemani, Verkerken, Ritière, Maus

Eupen speelde: met De Wolf, Amat, Ndri, Poulain, Ndoy (64’ Koné), Peeters, Musona, Schouterden, Cools, Heris, Nuhu (73′ Embalo)Bank: Defourny, Koch, Embalo, Aziz, Koné, Lambert, Beck

Goals:

Geel: Musona, Rougeaux, Cools, Selemani

Persconferentie KV Kortrijk - KAS Eupen

Persconferentie KV Kortrijk - KAS Eupen

Geplaatst door KV Kortrijk op Vrijdag 21 augustus 2020