WhatsApp Image 2021 09 02 At 12.08.22

Scoreloos gelijkspel tegen Club Brugge

KV Kortrijk heeft deze middag 0-0 gelijkgespeeld tegen landskampioen Club Brugge. Torp en Alioui maakten hun eerste minuten als Kerel.

02/09/2021
WhatsApp Image 2021 09 02 At 12.08.22 (1)

Twee snelle prikken

Tijdens deze interlandbreak kan Luka Elsner niet rekenen op Sainsbury, Selemani en Ilic door interlandverplichtingen. Deze elf verschenen aan de aftrap tegen Club Brugge: Delle, Dewaele, Rougeaux, Radovanovic, D’Haene, Sissoko, Fixelles, Kadri, Ocansey, Mbayo en Herrmann.

KVK begon gretig aan de partij. Na amper twee minuten was de eerste kans voor Kortrijk. Mbayo zette zijn solo in vanaf de middellijn. Met zijn snelheid slalomde hij zich doorheen de Brugse verdediging. De redding van Shinton was broodnodig. Het balbezit was voor Club, maar het geraakte moeilijk voorbij de stevige organisatie van KVK. De kansjes voor Dost en Rits belandden niet binnen het kader.

Op het halfuur stormde Herrmann richting doel. Ook hij vond de doelman op zijn weg. Vijf minuten later vond Vormer het hoofd van Dost bij een hoekschop. Delle kan de bal pareren, maar Club vindt dat de bal over de lijn is. De scheidsrechter ziet er geen graten in. De ruststand was dan ook 0-0.

WhatsApp Image 2021 09 02 At 13.26.52

Weinig kansen in de tweede helft

Bij de start van de tweede helft kwamen Vandendriessche en Gueye in de ploeg ten koste van Sissoko en Radovanovic. Veel kansen vielen er echter niet meer te noteren. Doorheen de tweede helft voerde Elsner nog heel wat wissels door. Zo maakten Victor Torp en Rachid Alioui hun eerste minuten voor KV Kortrijk. Die laatste kreeg in de laatste minuut nog een kans op het winnende doelpunt. Na een sterke actie zette de Marokkaanse spits zich alleen voor doel, maar hij kon zijn schot helaas niet kadreren.

Het bleef dan ook 0-0, wat al bij al een logische uitslag was. Volgende week zondag trekt KVK naar Leuven voor speeldag 7 in de Pro League.