STRU KVK 11
STRU KVK 11

Scoreloos gelijkspel op Stayen

De Kerels komen niet verder dan een 0-0-gelijkspel op Stayen. KV Kortrijk staat nu op een negende plaats.

03/10/2020
STVV KVK1
STVV KVK1

Eerste basisplaats voor Jonckheere

Na de nederlagen tegen Standard en Antwerp waren de Kerels op zoek naar eerherstel. Kind van de rekening moest STVV worden dat aan een matig seizoen bezig was.

Coach Vanderhaeghe dropte Jonckheere voor het eerst in de basis,  daardoor verhuisde Ocansey naar de bank. Daar zat ook Kerel van de Maand Dewaele, terug na een week quarantaine.

STVV KVK2
STVV KVK2

Tegenvallende eerste helft

Het was de thuisploeg die met het mes op de keel het initiatief nam in de sfeerloze partij. Lee was daarbij erg bedrijvig, eerst schoot hij naast, daarna liet hij zich makkelijk vallen na een lichte duw van Makarenko. Ook Suzuki waagde zijn kans maar schoot voorlangs. Tussendoor werd Mboyo knap de diepte ingestuurd door Derijck maar Ilombe miste zijn controle.

KVK kreeg de eerste corner van de wedstrijd maar Makarenko kopte de bal hoog over de kooi van Steppe. Terug naar de overkant waar Asamoah een afvallende bal keihard over doel keilde. STVV bleef de gevaarlijkste ploeg maar kon dat niet omzetten in concrete kansen. Ook de kopbal van Filippov ging een paar meter naast. 0-0 na een tegenvallende eerste periode en dus nog alles mogelijk na de pauze.

STVV KVK3
STVV KVK3

Rood voor Selemani

De Kerels namen het initiatief na de rust meer in handen. Dat resulteerde snel in wat corners van Selemani, maar echte kansen leverde dat niet op. Dat deed een assist van diezelfde Selemani wel, maar de vrijstaande Jonckheere kon oog in oog met Steppe niet afmaken, ook niet in de rebound. Een honderd procent kans die een doelpunt had kunnen zijn.

Ook aan de overkant kregen de Truienaars een reuzekans maar Jakubech schudde een goeie save uit zijn mouwen op een poging van Suzuki, onmiddellijk daarop haalde Golubovic een bal van Lee van de lijn.

De wedstrijd won aan kwaliteit en het werd meer en meer duidelijk dat wie kon scoren wel eens de wedstrijd definitief naar zijn hand zou zetten. Dat lukte niet zoals gewenst en dat leidde tot frustraties onder meer bij Selemani die na een tik aan Colombatto met rood van het veld moest.

STVV voerde de druk op  en de Kerels werden steeds meer naar achter gedrukt, maar hielden probleemloos stand. Vanderhaeghe bracht nog Dewaele en Gueye in voor Van Der Bruggen en Mboyo in de hoop dat de snelheid van de  frisse invallers nog iets kon teweegbrengen, maar de beste kans was nog voor Nazon. Die zijn bal ging een paar meter over. Ook Colidio had in de extra tijd nog de winninggoal aan de voet.

Zo sleepten tien Kerels uiteindelijk een punt uit de brand op het kunstgras van Stayen.

STVV KVK4
STVV KVK4

DIGEST

STVV speelde met Steppe, Caufriez, Mmaee, Cacace, Garcia, Colombatto, Sankhon, Suzuki, Lee (66′ Colidio), Filippov (80′ Nazon), Asamoah

Bank: Schmidt, Colidio, Janssens, Mory, Durkin, Buatu, Nazon

KVK speelde met Jakubech, Golubovic, Sainsbury, Mboyo (84′ Gueye), Selemani, Van Der Bruggen (80′ Dewaele), De Sart, Makarenko, Jonckheere (90′ Lepoint), D’Haene, Derijck

Bank: Ilic, Hines-Ike, Dewaele, Rougeaux, Stojanovic, Gueye, Ocansey, Lepoint

Goals: –
Geel: Van Der Bruggen, Lee, Asamoah, Jakubech, Nazon
Rood: Selemani