Beerschot KVK1
Beerschot KVK1

Scoreloos gelijkspel op het Kiel

Na de drie opeenvolgende nederlagen bracht coach Vanderhaeghe de nieuwkomers Palaversa en Gano meteen aan de aftrap. Ook Rougeaux en Jonckheere mochten aan de match beginnen.

27/01/2021
Beerschot KVK2
Beerschot KVK2

Kerels zijn de betere in de eerste helft

KVK startte met veel drang naar voren en dreigde een eerste keer met een schot van Rougeaux dat over keilde. Chevalier waagde zijn kans, maar zijn poging belandde in het zijnet.

De Kerels speelden goed georganiseerd en Beerschot vond maar moeilijk de opening op het middenveld waar Palaversa een behoorlijk debuut neerzette. Veel echte uitgesproken kansen zouden we in deze wedstrijd echter niet te zien krijgen.

KVK drukte wel zijn stempel via een erg bedrijvige Selemani en Makarenko die zijn kunststukje van tegen Cercle graag nog eens wou overdoen, maar naast besloot.

Aan de overzijde moest Ilic een knappe save uit zijn mouw schudden bij een kopbal van Frans en ook Beerschot-keeper Vanhamel liet zich zien toen Jonckheere een voorzet van Selemani bijna in doel verlengde.

Net voor de rust liep Gano nog eens goed door, hij zette de bal strak voor doel maar geen enkele Kerel was goed gevolgd om de bal binnen te duwen.

0-0 halfweg maar wel de beste punten voor de bezoekers.

Beerschot KVK3
Beerschot KVK3

KVK kan overwicht niet omzetten in goal

Ook na de rust was KVK al snel de betere in het spel. Dewaele botste op Frans, Selemani vond het zijnet op zijn weg. Ook Jonckheere ging zijn kans, maar ook nu gaf de Beerschot-defensie geen krimp.

De beste kans in de tweede helft was voor Jonckheere die een knappe voorzet van Selemani hard naar doel kopte, maar Vanhamel liet zich niet verrassen. Daar lag misschien de sleutel van de match.

Beerschot voerde ietwat de druk op maar kwam niet aan kansen. Dat was wel het geval voor Sainsbury die te overhaast naast mikte. Vanderhaeghe bracht nog Stojanovic en Badamosi in voor de moe gestreden Chevalier en Gano maar veel mogelijkheden leverde dat niet meer op.

Het was Holzhauser die via een corner Ilic bijna te grazen nam, maar onze doelman reageerde alert, ook kort nadien bij een nieuwe poging van de Oostenrijker.

We kregen een kansenloze slotfase die spannend bleef tot het einde maar uiteindelijk geen winnaar opleverde : 0-0.

Komende zaterdag ontvangen de Kerels om 20.45u. het Sporting Charleroi van ex-coach Belhocine.

Beerschot KVK4
Beerschot KVK4

DIGEST

Beerschot speelde met Vanhamel, Prychynenko, Frans, van den Bergh, Dom, Pietermaat, Sanusi, Coulibaly, Bourdin (76′ Vorogovsky), Holzhauser (83′ Brogno), Eleke (62′ Tissoudali)

Bank: Biebauw, Halaima, Tissoudali, Brogno, Van Den Buijs, Vorogovskiy, Sanyang

KVK speelde met Ilic, Dewaele, Sainsbury, Derijck, Rougeaux, Selemani, Jonckheere, Palaversa (89′ Ocansey), Makarenko, Chevalier (75′ Stojanovic), Gano (82′ Badamosi)

Bank : Jakubech, Golubovic, Hines-Ike, Stojanovic, Gueye, Badamosi, Sissoko, Van Den Bossche, Ocansey

Geel : Prychynenko, Derijck, Palaversa