DSC 4110
DSC 4110

"Rouw maakt voetbal relatief"

Glen De Boeck had het moeilijk om over voetbal te praten tijdens de persconferentie donderdagmiddag. “Mijn gedachten zijn uitsluitend bij onze chefkok Stefaan die gisteren onverwacht is overleden. Dan maakt rouw voetbal relatief.”

09/11/2023

“Ik ben diep geraakt,” zei een aangeslagen coach. “Het is de eerste keer in mijn diverse jobs als trainer dat ik een overlijden binnen de groep meemaak. Ik heb Stefaan een uur voor zijn dood nog aan de lijn gehad. Hij was een stipte, professionele medewerker, een kok met veel kwaliteiten waar elke speler hem voor dankte. Hij lag goed in de groep. Vanaf mijn eerste dag hier klikte het tussen ons. We waren zelfs vrienden geworden. Stefaan belde deze week om zich te excuseren dat hij niet kon komen. Hij had een longontsteking, zei hij. In het ziekenhuis kreeg hij gisteren een dodelijk hartinfarct. Ik heb woensdagavond gebeld naar zijn vrouw. Ik bied dan ook langs deze weg mijn medeleven aan namens de staf, de spelers en mezelf. De spelers werden met verstomming geslagen. De meesten waren niet in staat om meteen te gaan trainen. Ook ikzelf niet.”

Zondag op Union zullen de spelers met een rouwband spelen om chefkok Stefaan Vanloocke te herdenken.

Alebiosu nog niet inzetbaar

“Op uitzondering van onze langdurig geblesseerden Ambrose en Challouk is iedereen fit. Met Alebiosu zullen we nog geen risico nemen. Hij traint individueel. Een blessure aan de mediale band van de knie vraagt voorzichtigheid bij het herstel,” aldus de coach.

Vraag van de pers: klopt het dat Union onklopbaar is?

Niemand is onklopbaar”, reageert Glen De Boeck meteen. “Net als tegen Cercle en Club zullen we uiteraard een tactisch plan hebben. De voorbereiding werd vandaag dan wel verstoord door de tragische gebeurtenis binnen onze groep. Maar we zullen gaan voor wat we waard zijn. De spelers van Union leven uiteraard op een wolk. Ze krijgen zolang de reeks van opeenvolgende overwinningen duurt telkens een dubbele premie… Ja, we zullen tactisch en mentaal klaar moeten zijn.”

Op Union moet het zonder schokbreker Malinov. “Laat me zeggen dat het niet slecht is dat hij zijn vijfde gele kaart pakte voor de wedstrijd op Union. Hij kan nuttiger zijn in de daaropvolgende wedstrijden tegen Mechelen, Eupen en Westerlo.”

Vraag van de pers: is het lastiger om weer als laatste naar de volgende wedstrijd toe te gaan?

“We staan op de laatste zeven plaatsen, zo is dat,” aldus Glen De Boeck. “Zeven teams kunnen bij de laatste vier eindigen. Wij zijn er een van. Drie van hen zullen niét bij de laatste vier eindigen.”