C19 0015
C19 0015

Ronny Verhelst, een jaar voorzitter van KVK

Misschien hebben we in het verleden te weinig gecommuniceerd met onze supporters, de ziel van onze club. Ik wil dat vanaf nu vaker doen. Ik wil mijn kijk geven op de situatie binnen het Belgisch voetbal, binnen onze eigen club, ‘Binnenskamers’.

25/06/2021
KV Kortrijk – Club Brugge : Foto VDB / BART VANDENBROUCKE
KV Kortrijk – Club Brugge : Foto VDB / BART VANDENBROUCKE

Familieclub KVK

Mijn eerste woord is een verzoek, zoals ik het ook gestuurd heb naar al onze trouwe abonnees, naar al onze MyKVK-leden. Hierbij wil ik het opentrekken naar alle supporters, naar alle mensen uit de regio die KVK gunstig gezind zijn. Naar iedereen die ik graag uitnodig om dit seizoen misschien wel voor het eerst een abonnement op te halen. Weet u: wij zijn een familieclub, u zult er zich meteen thuis voelen!

OV KV Kortrijk Anderlecht 20190817 0842
OV KV Kortrijk Anderlecht 20190817 0842

Verlangen naar een nieuw seizoen

Soms wordt er gemakkelijk kritiek geleverd op de Veekaa. Het lijkt wel gewenning dat er in Kortrijk een voetbalclub in eerste klasse speelt, dat de naam van onze stad week na week op de televisieschermen en in de media komt. Vergeet het nooit: het is niét evident. Vele steden in het land, ook grotere, vallen buiten dat voetbalverhaal. Wij behoren tot de top-18 van het Belgisch voetbal en we willen het zo houden. Met uw steun, met uw hulp.

Hoewel het seizoen 2020-2021 een grijs jaar was voor onze club, ontmoet ik overal supporters die verlangen naar een nieuw seizoen waarin ze weer live in het stadion kunnen zitten, ons vertrouwde Guldensporenstadion. Het was hartverwarmend om te zien hoe dinsdagavond in Harelbeke alle toegelaten tickets meteen waren verkocht en onze supporters zodanig tevreden waren dat ‘ze er weer bij konden zijn’.

Eindelijk terug supporters

Na de match hoorde ik ook de spelers enthousiast reageren: “Dat is toch echt een meerwaarde als onze supporters er weer bij zijn.” KVK won met 0-5 en zij die scoorden – Teddy voorop – genoten van het applaus.

Ik weet dat het voetbal dat we vorig seizoen brachten soms te weinig was. We verloren wedstrijden tegen ploegen die wij normaal moeten aankunnen. Het is in die matchen dat we onze plaats bij de beste acht hebben weggegeven.

Inderdaad, te weinig balbezit, te weinig doelpunten, veel te weinig grinta. Zo verloren we zelfs uit het oog dat we als enige in de reguliere competitie wonnen op Anderlecht, dat we twee keer AA Gent versloegen, uit en thuis, en dat we wonnen van Genk en Standard. Het zijn die overwinningen die ons doen verlangen naar een goed nieuw seizoen.

Iedereen van u weet dat we financieel niet kunnen concurreren met de absolute topclubs van het Belgisch voetbal, maar we moeten toch sportief week na week proberen onze voet ernaast te zetten. Onze coach, onze staf en onze spelers zijn in volle voorbereiding. Met veel inzet, stel ik vast. Onze scoutingcel werkt hard om weldra nieuwe spelers te kunnen aantrekken. Wees er zeker van: zij komen er.

Ondertussen zijn we met veel zaken bezig die nog niet meteen geconcretiseerd kunnen worden. Zo gaat dat in onze maatschappij. Een nieuw stadion blijft een uitdaging waar wij – net als de Stad Kortrijk – ons absoluut voor inzetten. Tot zolang verbeteren wij de faciliteiten in het huidige stadion waar we toch nog even zullen blijven spelen. Onder de staantribune werd de accommodatie voor de staf en de spelers vernieuwd. Aan de overkant, onder tribune 4, onze familietribune, zijn grote werkzaamheden bezig om iedereen tijdig te kunnen bedienen vóór de wedstrijd en tijdens de rust.

C19 0026
C19 0026

Herwonnen vrijheid

Daarom doe ik nu een warme oproep aan alle abonnees om hun abonnement te vernieuwen, op naar een ‘echt’ seizoen 2021-2022. We hebben u allen hoognodig. Tijdens het voorbije seizoen leed de club alleen al aan commerciële inkomsten 3 miljoen euro verlies, een zware klap voor een club die week na week op zijn centen past om schuldenvrij te kunnen doorgaan. Om het voetbal in Kortrijk te vrijwaren.

Maar ik doe vooral ook een oproep aan alle mensen uit de stad en de regio om als ‘nieuwkomer’ lid te worden van onze club. Komen naar de Veekaa is meer dan naar een voetbalmatch gaan kijken, het is een happening om, allicht met vrienden, weer te genieten van de herwonnen vrijheid