Handtekening Homeshirt Drawing
Handtekening Homeshirt Drawing

Risoprints shirt 2021-2022

Het zit ‘m in de details. De basis van onze shirts zijn exclusieve ontwerpen die werden samengesteld uit elementen rond KV Kortrijk, stad Kortrijk en het voetbal in Kortrijk. Naast het shirt in huis te halen bieden we onze fans ook de mogelijkheid om 1 van de 19 exclusieve risoprints (= een duurzame druktechniek met karakter, die qua resultaat intens gekleurde afdrukken oplevert)  aan te kopen. Om jouw rood-wit hart sneller te doen slaan en jouw woonkamer een extra dimensie te geven.

23/09/2021
Handtekening Homeshirt Drawing
Handtekening Homeshirt Drawing

Unieke samenwerking

Eind 2020 ontstond er een unieke samenwerking tussen de club & MyKVK-leden. Samen zaten ze samen om over de kleur, het uitzicht en de inhoud van de nieuwe shirts te praten. Ook AGO Jobs & HR werd in het verhaal betrokken.  Het moesten unieke shirts worden. Daarom werden twee Kortrijkse designers aangesproken: illustrator Elise Vandeplancke en grafisch ontwerper Lucas Vermeire. Elise maakte drie tekeningen die ieder een verhaal neerzetten. De geschiedenis van KV Kortrijk, stad Kortrijk en het voetbal in Kortrijk vanaf de oorsprong.

De schetsen prijken niet enkel op de shirts die onze Kerels dit seizoen zullen dragen maar zijn ook in een exclusieve oplage via prints te koop. Ook hebben jullie ze al kunnen opmerken op de abokaartjes en in onze communicatie.

Deze unieke samenwerking, waarin we de MyKVK-leden actief betrokken, vond illustrator Elise zeer aangenaam: “Het was tof werken met Lucas die grafisch heel sterk is. Het was anders dan mijn normaal werk. Hier eindigde de tekening in de schetsfase.”

KVK AAG 27
KVK AAG 27

Home shirt als ode aan KV Kortrijk

In de tekeningen die Elise op aangeven van onze MyKVKleden neerzette, wordt ons Guldensporenstadion weergegeven. Bruisend zoals het altijd is in de grote dagen. Op de achtergrond zie je fraaie details: ons stamnummer 19, de overleden Kortrijkse zanger en KVK-supporter Johny Turbo en zijn lied ‘Vis in de Leie’ dat telkens wordt gezongen vóór elke thuismatch.

Onze captain Kristof D’haene is alleszins fan het shirt: “Ik ben fan van onze rood & witte kleuren. Ze zijn fris, sportief en opvallend. Dat daar nu tekeningen op worden gezet, is een extra waar ik van opkijk”

DSC 0315 600×397
DSC 0315 600×397

Het away shirt als eerbetoon aan stad Kortrijk

KV Kortrijk is een merknaam die overal in het land bekend is. De Veekaa is een ambassadeur van de stad en draagt op zijn shirt dan ook de bekende trekpleisters die Kortrijk uniek maakt: zijn Broeltorens, zijn Grote Markt, zijn Stadhuis, zijn Begijnhof, zijn Gulden Sporen, zijn opmerkelijke band met de Leie.

Deze stadselementen mochten absoluut niet ontbreken op het shirt.

OHL6
OHL6

Het 3rd shirt als hulde aan het voetbal

In dat shirt heeft illustrator Elise de geschiedenis van het voetbal in Kortrijk neergezet. Al 120 jaar wordt er in onze stad gevoetbald. “Ik heb bekende namen weergegeven,” zegt ze. “Djamel Zidane en Bo Braem onder meer. Ik verwijs ook naar Reds Army, de bekende leuze van onze Kerels, naar de beker van toen de club kampioen speelde. Ik heb trouwens niet enkel het Guldensporenstadion getekend maar ook een beeld van de staanplaatsen in het stadion van de Stade vroeger.”

Risoprints in huis halen

Hou deze pagina (en onze social media) in de gaten want binnenkort kan jij 1 van de 19 risoprints in huis halen!