STVV – KVKGJL 6947

Remember Koita

De laatste tien seizoenen wonnen STVV en KVK elk drie keer hun onderlinge confrontatie op Stayen. Vier keer ook werd het 0-0 maar altijd waren de beide teams karig met doelpunten.

08/02/2024

Vorig seizoen werd het 1-0 voor de Kanaries, maar een jaar eerder won de Veekaa met 0-2 dankzij een doelpunt van Selemani in de eerste minuut en een van Gueye in de laatste minuut.

Enkele jaren eerder won KVK ook met 0-2 via twee goals van Jérémy Perbet en met 1-2 met doelpunten van Mercier en Kage.

KVK heeft nog wel iets recht te zetten want het verloor begin augustus zijn eerste thuismatch van het seizoen precies tegen STVV: 0-1.

Japanse confrontatie

De Limburgers staan inmiddels 9de in de stand tijdens een voor hen evenwichtig seizoen met 7 overwinningen en 7 nederlagen. De laatste thuiszege kwam er vorige week woensdag met 4-1 tegen AA Gent, in het weekend gevolgd door een 4-1 nederlaag op Cercle Brugge. Daarmee heeft STVV nu 5 punten achterstand op de twee “6de’s” Cercle en Genk.

STVV heeft al geruime tijd een Japanse eigenaar en aardig wat Japanse spelers in zijn kern. Momenteel zijn dat er 6. KVK dat uitstekende ervaringen had met Watanabe heeft momenteel 2 uitstekende Japanse verdedigers in huis, Tsunoda en Fujii. Dat wordt dus best een Japanse confrontatie.

Let op Koita

Blikvanger van het team is oud-KVK’er Aboubakary Koita. De spits uit het Antwerpse met Mauritaanse roots scoort er dit seizoen weer aardig op los. Zijn teller staat al op 13 stuks en dan miste hij in januari nog twee wedstrijden doordat hij uitkwam voor de nationale ploeg van Mauritanië waar hij ook 2 keer scoorde.

Koita werd in januari 2019 door KVK gehuurd tot einde seizoen bij AA Gent. Hij scoorde toen met de Veekaa zijn eerste doelpunten in de hoogste reeks, twee keer op Waasland-Beveren.

Vrijdagavond is hij uiteraard een man om in de gaten te houden bij de trip van KVK naar Stayen.