BV2B9130kopie
BV2B9130kopie

Steun Fonds Jo Vanhecke

Via het project ‘Positief Supporteren’ gaat KV Kortrijk in dialoog met haar supporters met als doel een positieve sfeerbeleving in en rond het stadion. KV Kortrijk is dan ook in de wolken met de steun die het krijgt van het Fonds Jo Vanhecke om dit project verder te ontplooien.

13/05/2020
Fonds Jo Vanhecke
Fonds Jo Vanhecke

Sociale cohesie voorop

Het Fonds Jo Vanhecke geeft steun aan projecten die de sociale cohesie via het voetbal versterken en de veiligheid verhogen. Het beoogt innovatieve oplossingen voor een nauwe samenwerking met de supporters en het versterken van de rol en het imago van de Supporters Liaison Officers.

KV Kortrijk wil inspanningen doen om verder een positieve sfeer te creëren in het Guldensporenstadion. Zoals de meeste supporters weten, startten we vorig seizoen met het project ‘Positief Supporteren‘, waarmee we willen investeren in supportersparticipatie (team Fan Experience, supportersfederatieoverleg…), beleving (Rookkanonnen, latje trap…), communicatie en inspraak op verschillende niveaus. Dankzij de steun van het Fonds Jo Vanhecke kunnen we hier verder op inzetten en samen met de supporters initiatieven uitwerken die de sfeer in het Guldensporenstadion positief zullen bevorderen.

Jo Vanhecke was directeur van de Voetbalcel van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken en voorzitter van het Standing Committee on the European Convention Violence van de Raad van Europa. Hij stond aan de wieg van een gecoördineerde aanpak van voetbalgeweld met een combinatie van preventie en repressie. Na zijn onverwachte overlijden in 2015 namen zijn collega’s het initiatief een Fonds op te richten om zijn nagedachtenis te eren. Het Fonds Jo Vanhecke werd zo opgericht onder de vleugels van de Koning Boudewijnstichting, met de steun van de Algemene Directie Veiligheid & Preventie van de FOD Binnenlandse Zaken, de Voetbalbond en de Pro League.

Fonds Jo Vanhecke selecteerde dit jaar 7 projecten. KV Kortrijk ontvangt steun voor het project ‘Positief Supporteren’, en ook 6 andere 1A clubs krijgen steun. Club Brugge, KV Mechelen, SV Zulte Waregem, Cercle Brugge, KAA Gent Foundation en de Fondation Sporting de Charleroi ontvangen allen ook steun van het fonds om in te zetten op verbondenheid en inclusie, en/of een veilige, gezellige sfeer rondom het voetbal te bevorderen.